ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί μας κάνουν ακόμα εντύπωση οι γυναίκες με πολύ νεότερους συντρόφους;

Ζούμε στην εποχή που υπάρχουν αυτοκίνητα που πηγαίνουν μόνα τους, 3d printers που εκτυπώνουν σπίτια και βουλευτίνες που γράφουν τραγούδια για πρωθυπουργούς, αλλά ορισμένα αναχρονιστικά στερεότυπα επιμένουν να μην πεθαίνουν, σε πείσμα των καιρών που πάντα αλλάζουν. Ένα από αυτά, είναι η σχέση μεγαλύτερης γυναίκας – νεότερου άνδρα, που ακόμα ανασηκώνει φρύδια ή εν πάση περιπτώσει δεν “κάθεται καλά” σε πολλούς ανθρώπους με σύνδρομο μεσαιωνικού βασιλιά, που έχουν την ανάγκη να εγκρίνουν τις προσωπικές ζωές των άλλων.

@splashnews.com

Η Σιένα Μίλερ με τον κατά 10 χρόνια νεότερο σύντροφό της Λούκας Ζουίρνερ

Όπως όλοι ξέρουμε, το αντίστροφο φαινόμενο μόνο ταμπού δεν είναι. Ο πενηντάρης που παντρεύεται μια γυναίκα είκοσι χρόνια νεότερή του δεν σοκάρει κανέναν – αντίθετα η περίπτωση (αν υπήρχε) μιας νύφης που θα μπορούσε να είναι η μητέρα του γαμπρού ίσως να γινόταν και ρεπορτάζ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Στις δυτικές χώρες, περίπου το 8% των γάμων παρουσιάζουν διαφορά ηλικίας άνω των δέκα ετών και το ποσοστό όπου η γυναίκα είναι η μεγαλύτερη είναι, καλά το φανταζόμαστε, 1%. Ασφαλώς ο βιολογικός περιορισμός στην αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας παίζει έναν ρόλο στην ανισότητα αυτή, κυρίως όταν πρόκειται για γάμο, αλλά, ίσως να εκπλαγούν κάποιοι, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν παντρεύονται με μοναδικό σκοπό να γίνουν γονείς, κάποιοι παντρεύονται επειδή αγαπιούνται.

Η Μόνικα Μπελούτσι με τον κατά αρκετά χρόνια νεότερο σύντροφό της Νικολά Λεφέβρ

Αν και η μικρή διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι δεν σοκάρει κανέναν πλέον, ακόμα και σήμερα οι γυναίκες που επιλέγουν έναν πολύ μικρότερο άνδρα τραβούν τα βλέμματα. Η 45χρονη Κέιτ Μπέκινσεϊλ βγαίνει με τον 25χρονο Πιτ Ντέιβιντσον και στα ρεπορτάζ οι ηλικίες αναφέρονται απαρεγκλίτως και με νόημα, κάτι που δεν συμβαίνει ας πούμε στον Τζορτζ Κλουνεϊ και την Αμάλ ή στον Λεονάρντο ντι Κάπριο και το τρέχον δείγμα από τη δεξαμενή του με 20χρονα μοντέλα. Παρόλα αυτά, κάποιες τολμούν να σπάσουν το κατεστημένο όπου οι άνδρες προτιμούν νέες και οι γυναίκες μεγαλύτερους. Η θεωρία πίσω από αυτό, πολύ απλοϊκά, είναι ότι οι γυναίκες πιστεύουν ότι ένας μεγαλύτερος άνδρας διαθέτει περισσότερους πόρους (και ωριμότητα οι ρομαντικές) και οι άνδρες γοητεύονται από τη νεότητα. Προφανώς τελευταία πολλές γυναίκες νιώθουν αρκετά ανεξάρτητες για να μην τις ενδιαφέρει η ασφάλεια ενός “ισχυρού” άνδρα και αναζητούν απλά αυτό που τις κάνει χαρούμενες. Φυσικά αυτές τις γυναίκες τις λέμε κούγκαρ, και ψάχνουμε να βρούμε τι είδους κουσούρι έχουν εκείνες ή το θύμα τους (διότι τα κούγκαρ γενικώς κυνηγούν την τροφή τους, σπάνια ζητούν τη συναίνεσή της). Για τους άνδρες κανείς δεν σκέφτεται ανάλογα – ή θυμάται κανείς να γίνονται θέμα τα 23 χρόνια που περνάει ο Τζόνι Ντεπ την Άμπερ Χερντ όταν παντρεύτηκαν, υπόθεση που παρεμπιπτόντως πήγε πάρα πολύ καλά.

Για κάποιες γυναίκες όμως, όλα αυτά έχουν ελάχιστη έως καθόλου σημασία. Η Ναόμι Κάμπελ, 48, δείχνει να μην περνάει άσχημα με τον 25χρονο Λίαμ Πέιν, η Χάιντι Κλουμ ετοιμάζεται να παντρευτεί τον 29χρονο Τομ Κάουλιτζ και καμιά τους δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την γνώμη των άλλων. Ειδικά όταν οι άλλοι θεωρούν ότι ένας ανδρικός χρόνος ισούται με πέντε γυναικεία.

marieclaire.gr