Δημητρης Νομικός: Σκέψεις και Στοχασμοί

Για τον πόνο

Γράφει ο Δημήτρης Νομικός, συγγραφέας

 

 

Πόνε μου γλυκέ, πόνε μου αβάσταχτε, γιατί με βασανίζεις; -Δεν με κάλεσες στη ζωή σου για να σε βασανίσω, αλλά για να σου μιλήσω. Όμως δεν με ακούς και το σιγανό μου μουρμουρητό από την πολύ επανάληψη γίνεται αδιάκοπο παραμιλητό.

Δεν είναι η τσιρίδα της φωνής μου που σου τρυπάει τα κύτταρα, αλλά το ότι κωφεύεις σε αυτά που λέω. Έχω ρόλο σοβαρό στη ζωή σου, όμως εσύ δεν με αποδέχεσαι και αμείλικτα με πολεμάς. Με βάζεις απέναντί σου αντί να σκύψεις πάνω μου για να ακούσεις τι σου λέω. Να θυμάσαι ότι έρχομαι επειδή εσύ με καλείς.

Κάθε φορά που το κορμί σου στα όρια το ωθείς! Κάθε φορά που κάποιο όργανό σου θέλει να σου φωνάξει πως κάτι δεν πάει καλά! Κάθε φορά που πας να ξεπεράσεις τους νόμους της φύσης. Κάθε φορά που η πορεία σου είναι αντίθετη προς την ευτυχία των κυττάρων σου. Κάθε φορά που βγαίνεις έξω από το μονοπάτι σου. Κάθε φορά που η λογική σου έρχεται σε αντίθεση με το συναίσθημά σου. Κάθε φορά που με την επιμονή σου έχεις ξεπεράσει τα όρια των αντοχών σου. Κάθε φορά που ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τη ζωή σου έχει χάσει κάθε μέτρο. Κάθε φορά που οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες σου σε εμποδίζουν να δεις το μήνυμα της ζωής. Κάθε φορά που προσπαθείς να ακινητοποιήσεις με τη σταθερότητα και τη σιγουριά μια ροή που κυλάει αέναα και σου ζητάει να την ακολουθείς.

Κάθε φορά που τα φαντάσματα του παρελθόντος σου στοιχειώνουν με αβάσταχτες επιταγές το μέλλον σου, πατώντας πάνω στις πλάτες ενός χαμένου παρόντος. Ο μεγαλύτερος πόνος, είναι το παρόν που χάνεται επειδή δεν βιώνεται.

Αν ακούσεις το ψιθύρισμά μου πριν γίνει τσιριχτή κραυγή, αν καταλάβεις ότι σε πλησιάζω για να σε προειδοποιήσω και όχι για να σε τρομοκρατήσω, αν μπορέσεις να με δεις σαν τον καλύτερό σου φίλο που σου δείχνει κατάματα ότι ξεπέρασες τα όρια του μυαλού και του σώματος και όχι σαν έναν εχθρό που έρχεται για να σε εκδικηθεί για την αμέλειά σου, τότε ίσως να με αγκαλιάσεις, να μιλήσουμε, να συνειδητοποιηθείς και να προχωρήσεις στο μονοπάτι της εξέλιξής σου

Ο Δημήτρης Νομικός