ΕΛΛΑΔΑ

Γιος γνωστής αστρολόγου στο καρτέλ κοκαΐνης -Οι 3 συλληφθέντες

Μεγάλο, διεθνές κύκλωμα προμήθειας, εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη και την Αυστραλία, το οποίο είχε παρακλάδια και στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και αστυνομίες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.

Η πληροφορία για το κύκλωμα ήρθε από την Αυστραλία.

Αμέσως, στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. πέταξε για Εκουαδόρ όπου συνεργάστηκε με άνδρες της τοπικής αστυνομίας και της DEA για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Εκεί, εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς την Αυστραλία,  στο οποίο οι δράστες είχαν κρύψει σε ειδικές κρύπτες, πάνω από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνη.

Εκεί έγιναν έξι συλλήψεις.

Παράλληλα με τις συλλήψεις στο Εκουαδόρ, έγιναν και τρεις συλλήψεις -για το ίδιο κύκλωμα- στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληρφορίες, συνελήφθησαν δυο Ελληνες και ένας Αλβανός.

Εις εκ των Ελλήνων είναι γιος πασίγνωστης αστρολόγου με πολλές τηλεπτικές εμφανίσεις και διατηρεί καφετέρια στα Νότια Προάστια.

Οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα φέρονται να έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην αγορά και μεταφορά της κοκαΐνης, στην Αυστραλία.

Ο έτερος των συλληφθέντων είναι επίσης γνωστός Αθηναίος, καθώς διατηρεί στα Νότια προάστια τις Αττικής μάντρα με μεταχειρισμένα πολυτελή αυτοκίνητα και πελάτες πολλούς επωνύμους Αθηναίους.

Οι έρευνες των Αρχών ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς εκτιμάται πως είναι δυνατόν να προκύψει άλλη μια σύλληψη στην Ελλάδα.