ΚΡΗΤΗ

Γυναίκες πίσω από διαρρήξεις με λεία κοσμήματα στα Χανιά

Οι δυο γυναίκες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές

«Άρωμα» γυναίκας είχε η διάρρηξη στο σπίτι μιας 49χρονης γυναίκας στα Χανιά από το οποίο έκαναν φτερά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ. Οι δυο Ελληνίδες δράστιδες, μια από τις οποίες είναι ανήλικη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας και αποκαλύφθηκε η εμπλοκή τους σε άλλη μία κλοπή και τρεις απόπειρες.

Η 28χρονη γυναίκα και η ανήλικη συνεργός της εντοπίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα που αποδόθηκαν στην 49χρονη. Στην προανάκριση που ακολούθησε, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα αποκάλυψαν ότι είχαν ξαφρίσει τιμαλφή από ένα ακόμη σπίτι και είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν άλλα τρία, στο διάστημα από την περασμένη Πέμπτη ως τη σύλληψή τους.

Οι δυο γυναίκες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές, αλλά η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη γιατί θεωρείται βέβαιο ότι είχαν «ανοίξει» και άλλα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.