ΚΡΗΤΗ

Δήλωση σοκ από τον πατέρα της 33χρονης που δολοφονήθηκε στην Κρήτη: «Από τις κλωτσιές του 54χρονου το παιδί γεννήθηκε με αναπηρία»

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του αστυνομικού πατέρα της δολοφονημένης Αδαμαντίας Αντύπα, Ιωάννης Αντύπας, ο οποίος κατηγόρησε τον 54χρονο συζυγοκτόνο από την Νέα Αλικαρνασσό, πως κακοποιούσε την 33χρονη.

«Και τότε που ήταν έγκυος την χτυπούσε. Ακόμη και στην κοιλιά», είπε μετά την κηδεία της νεαρής μητέρας, που τελέστηκε το μεσημέρι τη Τρίτης στην γενέτειρά της, την Πάτρα.

«Ο 54χρονος θεωρούσε την κόρη μου κτήμα του» είπε Ιωάννης Αντύπας, σημειώνοντας πως από τα χτυπήματα που δεχόταν η Αδαμαντία κατά την εγκυμοσύνη της, ο τετράχρονος, σήμερα, εγγονός του και γιος της 33χρονης, είναι ΑμεΑ.

Πάντως και οι μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού συγκλονίζουν, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο 54χρονος δε δίσταζε να χτυπάει τη γυναίκα του μέχρι και στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος συζυγοκτόνος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, στην οποία δήλωσε συντετριμμένος και μετανιωμένος για ό,τι έπραξε, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους, η οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη την προφυλάκισή του και προσέθεσε: «Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει απαξία στην πράξη, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι νομίζω πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμβάνονται υπόψιν ιδιαιτέρως σε επόμενο στάδιο ή κατά την ακροαματική διαδικασία».

Η συνήγορος του 54χρονου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ανέφερε το κύριο μέλημα στο εξής είναι το παιδί του τραγικού ζευγαριού και η λήψη μέτρων προστασίας του προς όλες τις κατευθύνσεις και από όλες τις απόψεις.