ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος κατηγορούνται για κακοποίηση ζώων

 

Κατηγορούμενοι για κακοποίηση ζώων από κοινού θα βρεθούν, την προσεχή Παρασκευή, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου η δήμαρχος Κάσου κ. Μαρία Τσανάκη και ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικολάου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε από το Σύλλογο Φιλοζωικής της περιοχής αλλά και αντίστοιχο σύλλογο της πρωτεύουσας και αφορά τα ζώα που φιλοξενούνταν στο ζωολογικό κήπο του νησιού και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2015 έως και το Μάιο του 2017, η δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ως ιδιοκτήτες ζώων και αρμόδιοι του δήμου Κάσου για την ευζωία ζώων που βρίσκονταν στην κατοχή τους σε ζωολογικό πάρκο του δήμου, με πρόθεση φέρονται να κακοποίησαν ζώα συντροφιάς, εργασίας και εκτροφών καθώς δεν τους προσέφεραν την κατάλληλη και επαρκή τροφή, νερό  και στοργή ούτε εξασφάλιζαν ένα άνετο, υγιεινό και προσαρμοσμένο στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους κατάλυμα ούτε τους χορηγούσαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα παρακολούθησης. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με όσα τους καταλογίζονται, οι παραλείψεις τους αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τη βάναυση μεταχείριση των ζώων.

Σημειώνεται πως ο ζωολογικός κήπος του δήμου φέρεται να μην είχε και την απαραίτητη άδεια, ενώ σε αυτόν φιλοξενούνταν πόνυ, άλογα, γαϊδουράκια, μία στρουθοκάμηλος, και διάφορα πουλιά.

πηγή: rodiaki.gr