ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης -Ηταν πολύ δύσκολο να αποτραπεί η τραγωδία

Κατηγορηματικός ότι δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης την ώρα που η φονική πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη και απειλούσε σπίτια, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Μπουρνούς είπε πως αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τον κίνδυνο, ωστόσο δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εντολή για εκκένωση περιοχής. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως ήταν πολύ δύσκολο να αποτραπεί αυτή η τραγωδία, ακόμη και αν δινόταν η εντολή εκκένωσης, καθώς η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη.

Εκτίμησε ότι ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αρχικά υπολογιζόταν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι περίπου 1.500-2.000 και σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες σε αυτά για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Ο δήμαρχος Ραφήνας είπε επίσης ότι συνεχίζεται η επιχείρηση για τον καθαρισμό των δρόμων από τα καμένα αυτοκίνητα που παράτησαν οι οδηγοί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πεζοί, ενώ καταβάλλονται και προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει τρόφιμα και ρούχα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά.

Ωστόσο, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

iefimerida.gr