ΚΡΗΤΗ

Δίκη Γιακουμάκη: Λιποθύμησε μάρτυρας, την είχε απειλήσει ένας από τους Κρητικούς

Δεν άντεξε την έντονη συναισθηματική πίεση και κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, μία νεαρή μάρτυρας, η οποία κατέθετε στη δίκη των εννέα Κρητικών για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η κοπέλα, έφυγε από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως αναφέρει το epiruspost.gr. Η νεαρή γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ήταν σπουδάστρια στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Σήμερα ήρθε από άλλη περιοχή της Ελλάδας για να καταθέσει στη δίκη των εννέα Κρητικών, κάτω όμως από την έντονη συναισθηματική πίεση λιποθύμησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Έτσι χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο.

Η δίκη διακόπηκε για το πρωί της Πέμπτης με την πρόεδρο του δικαστηρίου πάντως να θεωρεί περαιωμένη την κατάθεση της νεαρής γυναίκας. Η κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους μάρτυρες που κατέθεσε ότι είδε να ασκείται βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό όπου τον χτυπούσαν στο πρόσωπο και τον έφτυναν.

Την είχε απειλήσει με μαχαίρι ένας από τους Κρητικούς
Η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ύβρεις και τις απειλές ενός εκ των Κρητικών όταν για δική της υπόθεση, που αφορούσε στην βαθμολογία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί στους υπεύθυνους της Σχολής. Τότε ο Κρητικός την είχε απειλήσει βγάζοντας μάλιστα και μαχαίρι. Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα είπε, το ανέφερε στην διεύθυνση της Σχολής και το μόνο που έγινε ήταν μία παρότρυνση την επόμενη ημέρα να μην υπάρχουν μαχαίρια στα δωμάτια της εστίας.

Λιποθύμησε μετά τις ερωτήσεις των συνηγόρων
Περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα πολύ καλό, ήσυχο και μετρημένο παιδί, έναν ήρεμο χαρακτήρα που ποτέ δεν προκαλούσε το παραμικρό. Η μάρτυρας δέχθηκε πλήθος πιεστικών ερωτήσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων και εκεί ήταν που λιποθύμησε.

Στη συνέχεια υπεβλήθη αίτημα για διακοπή της δίκης με τους δικηγόρους των Κρητικών να ισχυρίζονται ότι η κατάθεση της μάρτυρα πρέπει να συνεχιστεί ενώ έκαναν λόγο και για αντιφάσεις με άλλες μαρτυρίες. Ο Εισαγγελέας έδρας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας ήταν απολύτως συνεπής με την κατάθεσή της στο στάδιο της προανάκρισης ενώ ρωτήθηκε ενδελεχώς χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

Μετά από αρκετές διακοπές η δίκη δεν συνεχίστηκε σήμερα. Το δικαστήριο θα επανέλθει την Πέμπτη στις εννέα το πρωί. Παρούσα κι αυτή την φορά στο δικαστήριο η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία παρακολουθεί τα γεγονότα ζητώντας απαντήσεις στα δικά της «γιατί».

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα του bullying
Η υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, βρέθηκε το 2015 νεκρός σε βαλτώδη περιοχή, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του.

Η ξαφνική εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είχε φέρει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το ζήτημα του bullying, ενώ πολλοί έκαναν λόγο για κακοποίηση του από συμφοιτητές του στη σχολή, εμπλέκοντας μάλιστα και πολιτικά πρόσωπα στην προσπάθεια συγκάλυψης τους.