ΚΡΗΤΗ

Δίκη Δουρουντάκη: «Δεν είχα άλλη επιλογή για το φόνο!»

«Δεν είχα άλλη επιλογή για το φόνο» ισχυρίστηκε την Τρίτη στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο 45χρονος Σφακιανός, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 70χρονο Παντελή Δουρουντάκη και στην συνέχεια τον έθαψε σε χωράφι στο Πατελάρι Χανίων μαζί με το αυτοκίνητο του.

Επιμένει στον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι πυροβόλησε τον 70χρονο όταν το όπλο του θύματος έπαθε εμπλοκή. Τους ισχυρισμούς αυτούς προέβαλε μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και αφ’ ότου βρίσκονταν υπό κράτηση μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, ο οποίος επίσης κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, αντιμέτωπος ωστόσο με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Τότε και υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων (κηλίδες του θύματος είχαν εντοπιστεί στο χώρο της επιχείρησης των δύο κατηγορουμένων) ο 45χρονος ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο ταφής.

Είχε ισχυριστεί ότι δεν κοιμόταν και ότι είχε κάνει μνημόσυνο στο 70χρονο θύμα. Δεν μπορούσε να πάει στην Αστυνομία γιατί σκεφτόταν τη μητέρα του, τα παιδιά του, τα αδέρφια του. Ήθελε όμως κάποια στιγμή να μιλήσει ώστε να ελαφρώσει την ψυχή του.

«Δεν δέχομαι την συγνώμη» είπε η χήρα συναισθηματικά φορτισμένη. Ανέφερε ότι οι σχέσεις του θύματος με τους κατηγορούμενους ήταν άριστες, όμως οι προστριβές άρχισαν επειδή πατούσαν στα βοσκοτόπια του. Όπως είπε, αυτό ενοχλούσε τον άνδρα της που δεν ήθελε μπλεξίματα καθώς οι κατηγορούμενοι ασχολούνταν με παράνομες δραστηριότητες.

Η δίκη συνεχίζεται στις 4 Οκτωβρίου.

Πηγή: cretalive