ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣΘρασύτατη επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή – Πέταξαν μπογιές προκαλώντας χάος [εικόνες]

Τα άτομα εκσφενδόνισαν τη μπογιά κόκκινου χρώματος στο μπροστινό τμήμα του κοινοβουλίου και εξαφανίστηκαν

Καταδρομική επίθεση αγνώστων σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 30 άτομα κατάφεραν να ανέβουν τα σκαλιά από την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη και πέταξαν βομβίδια με μπογιές προς την πλευρά της Βουλής και δύο καπνογόνα!

Τα άτομα εκσφενδόνισαν τη μπογιά κόκκινου και μαύρου χρώματος στο μπροστινό τμήμα του κοινοβουλίου και εξαφανίστηκαν εκτός από ένα που συνελήφθη μετά από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφυγαν από τον προαύλιο χώρο της Βουλής ανενόχλητα, χωρίς να είναι σαφές ποια ήταν η στάση των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με τη φρούρηση του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για τις μπογιές στη Βουλή.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα:

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας.

Το διακύβευμα αυτό δεν είναι η αποτίμηση της πολιτικής ιστορικότητας του απεργού, ούτε οι μορφές πάλης. Δεν είναι μια αφηρημένη κουβέντα για το δικαίωμα εκδίκησης των «πληγέντων», ούτε για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» και το φάντασμα της «ισονομίας». Δεν είναι καν θέμα κερδισμένων με αίμα και αγώνες δικαιωμάτωνενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό .

Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις.

Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων. Αυτών που ποτέ δεν υπολόγισαν καμιά ζωή για το κέρδος και την εξουσία τους. Αυτών που ξεκλήρισαν λαούς και κοινωνίες. Αυτών που δυναστεύουν την ζωή μας.

Απέναντι σε αυτούς τους δολοφόνους όρθωσε και συνεχίζει να ορθώνει ανάστημα ένας μαχητής. Ως αγωνιζόμενα μέλη της κοινωνικής βάσης, ως αναρχικοί που αντιπαλεύουμε το κράτος, ως άνθρωποι με συνείδηση θα σπεύσουμε πρόθυμα στην πρώτη γραμμή. Το πιθανό δικό μας κόστος είναι ένα τίποτα μπροστά στο κόστος που πληρώνει μετρητοίς ο Κουφοντίνας. Αυτό που θα είναι συγκρίσιμο με το κόστος που πληρώνει ο Κουφοντίνας θα είναι αυτό που θα πληρώσουμε όλοι και όλες αν η εξουσία πετύχει την εξόντωσή του, το κόστος μιας ιστορικής ήττας πρώτα σε συμβολικό και μετά σε υλικό επίπεδο κάθε σκέψης να σηκωθεί κεφάλι ενάντια στους κυρίαρχους.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη».

Αυτό είναι το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή αλλά πιάστηκε στον ύπνο [έγγραφο]

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι αν και η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και ημέρες είχε ζητήσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Βουλή καθώς φοβούνταν επίθεση από τον Ρουβίκωνα τελικά το ντου έγινε χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

Το έγγραφο με ημερομηνία 13 Μαΐου 2019 είχε αποκαλύψει  η ιστοσελίδα tovima.gr. Στο  ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Αστυνομία «αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή», έντρομη από την κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., με τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική κίνηση

Στον προαύλιο χώρο κατέβηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.  «Δεν είναι δημοκρατική συμπεριφορά αυτή, δεν έχει σχέση με κοινωνικούς αγώνες», τόνισε.

Συγκεκριμένα είπε: «Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβιστικές όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φωνάχτηκαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον  περίβολο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα. Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση που σημείωσαν μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, Ρουβίκωνας, στο κτίριο της Βουλής, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατική ενέργεια που βρίσκει απέναντί της τον δημοκρατικό κόσμο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτήριο της Βουλής. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο» αναφέρει η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».

ΝΔ: Ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους

«Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε:

«Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Στη σημερινή επίθεση με μπογιές στη Βουλή αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας με μήνυμά του στο twitter.

«Μία χούφτα ανθρώπων ξεφτιλίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και ντροπιάζει τους Έλληνες», σημειώνει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, για την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή.

«Έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Επιτέλους σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους!», συνεχίζει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Vassilis Kikilias

@Vkikilias

Μία χούφτα ανθρώπων ξεφτιλίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και ντροπιάζει τους Έλληνες. Έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Επιτέλους σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους!

23 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Για απόπειρα εκβίασης του κράτους ώστε να λάβει άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι  όλες οι πτυχές της πολιτείας πρέπει να δώσουν σαφή απάντηση πως δεν πρόκειται να υποκύψουν στην απόπειρα «κατατρομοκράτησης».

 

Τρίτωσαν οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα στη Βουλή – Τι έχει γίνει από το 2015 μέχρι σήμερα

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε εναντίον της Βουλής και παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να μιλάγαμε για το καλύτερα προστατευμένο κτήριο της χώρας έκανε μια χαρά την δουλειά του.

Τον Απρίλιο του 2015 εγκαινίασε τις επιθέσεις του όταν έκανε… «ντου» στο προαύλιο της Βουλής και σήκωσαν πανό στο περιστύλιο υπέρ των «πολιτικών κρατουμένων», ζητώντας την κατάργηση του «τρομονομόμου» και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και συγγενικών προσώπων μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τον Ιούλιο του 2017, έγινε επίθεση στο… όνομα της Ηριάννας. Τότε, περίπου 30 άτομα είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς από τη Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασαν έως την είσοδο του Κοινοβουλίου. Πέταξαν τρικάκια και σήκωσαν και εκείνη τη φορά πανό στο περιστύλιο. Είχαν γίνει συλλήψεις αλλά μετά από συνεννόηση του Νίκου Βούτση και τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Σήμερα η επίθεση έγινε ώστε να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έχει προσαχθεί ένας άνθρωπος και άγνωστο είναι αν θα του απαγγελθούν κατηγορείς αν διαπιστωθεί ότι είναι ένοχος ή η κυβέρνηση θα μιμηθεί την τακτική της προηγούμενη επίθεσης και θα τον αφήσει ελεύθερο.