ΚΡΗΤΗ

Δεκατέσσερα αγόρια από 8 έως 17 ετών, φιλοξενεί η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου με την έλλειψη προσωπικού να είναι δραματική

Έξαρση σε κάθε μορφή κακοποίησης που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί, καταγράφεται σύμφωνα με τον διευθυντή της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου Γιάννη Μιχελινάκη και αυτό – όπως πρόσθεσε – κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υπηρεσιών που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολύ περισσότερα περιστατικά. «Η κακοποίηση είναι δίπλα μας και καλό είναι να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας και να παρεμβαίνουμε όταν ακούμε κάτι που θεωρούμε ότι δεν βαίνει καλώς» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1. Σημείωσε ότι ο κόσμος πια είναι πιο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος και καταγγέλλονται περισσότερα περιστατικά ωστόσο – όπως είπε – οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα αιτήματα για φιλοξενία πολλά. Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ, στη Λότζια.

Δεκατέσσερα αγόρια από 8 έως 17 ετών, φιλοξενεί η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου με την υποστελέχωση να είναι δραματική αλλά και μεγάλες ελλείψεις σε επίπεδο καθημερινότητας που αφορούν στη διατροφή, σε είδη προσωπικής υγιεινής και ρουχισμού. «Έχουμε τις ανάγκες που έχει καθημερινά ένα σπίτι, απλά εμείς είμαστε ένα μεγάλο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πάντως ότι είναι πολλοί οι εθελοντές που στηρίζουν χρόνια τώρα την στέγη προκειμένου να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες. Σήμερα στη Στέγη απασχολούνται μόλις 3 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 7!

Ο κ. Μιχελινάκης απευθύνει κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Στέγης Φιλοξενίας Ανηλίκων που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ, στη Λότζια. Υπενθυμίζεται ότι από τις 17.00 έως τις 19.00 το απόγευμα το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα συναντηθεί με την Τέχνη τιμώντας την ημέρα του παιδιού. Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Περαντωνάκης θα διαβάσει κείμενα για παιδιά και εφήβους και η Νηπιαγωγός Ελένη Μπετεινάκη θα αφηγηθεί Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες.