ΚΡΗΤΗ

Δεν είναι ρύπανση, είναι φυτοπλαγκτόν!

Το φαινόμενο είχε θορυβήσει την τοπική κοινωνία που επισκέφτηκε τις παραλίες με αφορμή την θερμή εισβολή.

Επιβεβαιώθηκε το ισχυρό ενδεχόμενο να μην είναι ρύπανση αλλά πλαγκτόν το κοκκινωπό έως καφετί χρώμα που εμφανίστηκε στις ακτές της Κρήτης από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
Το φαινόμενο είχε θορυβήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία που με αφορμή τη λήξη της καραντίνας αλλά και την θερμή εισβολή έσπευσε να αποδράσει στη δροσιά της παραλίας.
Σύμφωνα με την διευκρινίσεις από το Λιμενικό πρόκειται και κατόπιν διενέργειας αυτοψίας διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ποσὀτητες φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκαν στις εν λόγω ακτές, πιθανότατα λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, για θαλάσσιες ρυπάνσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από το  Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής
“Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχουν παρατηρηθεί θαλάσσιες ρυπάνσεις στις ακτές Κιοταρίου και Τραγανού της ν. Ρόδου, καθώς  και σε ακτές του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, διευκρινίζεται ότι κατόπιν επιτόπιων αυτοψιών που διενήργησαν στελέχη των οικείων Λιμενικών Αρχών, διαπιστώθηκε οτι πρόκειται για ποσὀτητες φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκαν στις εν λόγω ακτές, πιθανότατα λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, για θαλάσσιες ρυπάνσεις.”
Εικόνες από την περιοχή της Αμμουδάρας
ω
σ
Τομπρούκ
α
Λυγαριά
α