ΚΡΗΤΗ

Δεν μπορεί να “απαλλαγεί” από τον κορωνοϊό – Η σπάνια περίπτωση στην Κρήτη

Τι λέει ο καθηγητής Γ. Σουρβίνος για την υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης ασθενούς…

Ενάμιση μήνα τώρα ο ιός “κυκλοφορεί” εντός του οργανισμού ενός ανθρώπου από την Κρήτη. Σπάνια περίπτωση, 3-4 τέτοιες να υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Συμπτώματα δεν έχει, η αποδρομή τους έγινε νωρίς.
Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε στο Cretalive o Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος, το άτομο αυτό υποβάλλεται σε διαδοχικά τεστ και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου αποτινάξει από πάνω του τον Covid-19, το γενετικό υλικό του οποίου αποδεικνύεται ανθεκτικό κάποιες φορές.

Όσον αφορά την ανησυχία που προκλήθηκε προ ημερών, για ενδεχόμενο επαναλοίμωξης ασθενούς που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό, ο κ. Σουρβίνος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεκμηριωθεί έως σήμερα. Ίσως πρόκειται για ένα τεχνικής φύσης θέμα, που χρήζει περαιτέρω επιστημονικής διερεύνησης, μέσω της ανίχνευσης και πάλι του γενετικού υλικού του ιού.

Ο κ. Σουρβίνος παρατήρησε ότι η πορεία του κορωνοϊού στην πατρίδα μας εξελίσσεται “πάρα πολύ ομαλά”. Επέστησε όμως την προσοχή όλων των πολιτών, ούτως ώστε να μην χαλάσει τώρα στο τέλος η καλή εικόνα που έχουμε δημιουργήσει, εν αναμονή μάλιστα και του πρωθυπουργικού διαγγέλματος για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τα μέτρα ατομικής (και όχι μόνο) προστασίας, η τήρηση των κανόνων υγιεινής, από εδώ και μπρος (είτε είμαστε, είτε δεν είμαστε σε καραντίνα) πρέπει να εντυπωθούν στις συνειδήσεις μας και να τηρούνται κατά γράμμα, “με αυτοματοποιημένο τρόπο”, κατέληξε ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.