ΚΡΗΤΗ

ΔΕΥΑΗ: Ομαλοποιείται σταδιακά η υδροδότηση στα νότια προάστια του Ηρακλείου

Τμηματικά αποκαθίστανται τα προβλήματα υδροδότησης στο Ηράκλειο και ειδικότερα σε περιοχές που το τελευταίο διάστημα είχαν παρουσιαστεί σοβαρά ζητήματα, όπως στον Μαραθίτη, τις Μεσαμπελιές και τα νότια προάστια.

Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΗ τα προβλήματα σταδιακά αποκαθίστανται, αν και σημειώνεται ότι το πόσο γρήγορα ή άμεσα φθάνει το νερό σε κάποια σπίτια εξαρτάται και από παράγοντες όπως το ανάγλυφο του εδάφους και οι υψομετρικές διαφορές.

Σε σχέση πάντως με τις βλάβες που υπήρχαν στο αντλητικό σύστημα, διευκρινίζεται πως αυτές έχουν αποκατασταθεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή οπότε δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει η παραδοχή πως τα νότια προάστια του δήμου αντιμετωπίζουν διαχρονικά ζητήματα νερού, τα οποία και θα λυθούν μέσα από τη διάνοιξη γεώτρησης στον Γιούχτα η οποία και προγραμματίζεται να υλοποιηθεί προς το τέλος του έτους.

Ένα ακόμα θέμα που υπάρχει και σχετίζεται με το νερό είναι οι βλάβες, που όπως υποστηρίζεται από την επιχείρηση, είναι δεκάδες καθημερινά και το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει προσπαθεί για την άμεση διευθέτηση και αποκατάσταση τους.

Η επιχείρηση αναφέρει πως για να αντιμετωπίσει μια σειρά μεγάλων προβλημάτων έχει ήδη προχωρήσει στην έναρξη αντικατάστασης περισσότερων από 350 χιλιομέτρων πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου, ενώ αντιμετωπίζει καθημερινά τα πολλά και ποικίλλα προβλήματα όπως αυτά που δημιουργήθηκαν στη Λοφούπολη, την Αγία Τριάδα και την Πλαστήρα.