ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα – αισχρή προσβολή Ερντογάν στη Σαμψούντα: Η Γενοκτονία έγινε κατά των Τούρκων (Βιντεο)

Αισχρή προσβολή της μνήμης των Ποντίων θυμάτων της γενοκτονίας από τους Οθωμανούς πριν από 100 χρόνια, διέπραξε ο Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για γενοκτονία κατά των Τούρκων!

Εκατό χρόνια μετά από την απόβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στην Σαμψούντα όπου ξεκίνησε η γενοκτονία των Ποντίων, ο Ταγίπ Ερντογάν, έφθασε με το πλοίο Πίρι Ρέις για την επέτειο, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα. Να σημειωθεί ότι η 19η Μαϊου συμβολίζει για τους Τούρκους την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία τους, από τους Έλληνες και τους συμμάχους τους το 1919.

Απευθυνόμενος στο λαό του από την ιστορική αποβάθρα της Σαμψούντας, ο Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε γενοκτονίας από τους Τούρκους. «Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή», παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες, όπως είπε.

«Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια», ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Τούρκου προέδρου, «την ώρα που οι Οθωμανοί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα, μας χτύπησαν πισώπλατα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους».

Μιλώντας για το σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα ακόμη και σήμερα δέχεται επιθέσεις από παντού. «Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απέξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν», δήλωσε, κάνοντας λόγο παράλληλα για συνεχείς παγίδες που στήνονται κατά της χώρας του και για κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας της Τουρκίας. «Το κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας δεν έχει εξάλλου τελειώσει. Κάθε μέρα χαλάμε και από μία παγίδα που στήνεται –στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό- ενάντια στη χώρα μας. Ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας για ένα πιο ισχυρό μέλλον».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, δηλώνοντας ότι οι πηγές ενέργειας στην περιοχή δεν είναι θέμα μόνο της Κύπρου.