ΚΡΗΤΗ

Διέρρηξαν και έβαλαν φωτιά σε σπίτι γυναίκας Δημοτικής Συμβούλου στη Γαύδο! (Pics & Video)

Μια αρκετά περίεργη υπόθεση επιχειρούν να διαλευκάνουν οι τοπικές αρχές της Γαύδου, από τα ξημερώματα της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, η οποία έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και αναστάτωση στο φιλήσυχο ακριτικό νησί.

Ήταν περίπου στη μια τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου όταν η Δημοτική Σύμβουλος και Ελεύθερη Επαγγελματίας του νησιού Σοφία Τσιριντάνη, επέστρεψε στο σπίτι της. Εκεί έκπληκτη αντίκρισε την πόρτα παραβιασμένη και στο εσωτερικό, πυκνούς καπνούς από φωτιά.

«Ήταν δυο μπόγοι με ρούχα, όπου ο ένας είχε τυλιχθεί στις φλόγες και το σπίτι είχε γεμίσει καπνούς. Μια καρέκλα είχε πάρει φωτιά. Ευτυχώς προλάβαμε, πριν επεκταθεί η πυρκαγιά. Ήμασταν τυχεροί, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν καθυστερούσα λίγο να επιστρέψω«, λέει στο eparxies.gr η κ. Τσιριντάνη.

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν σπάσει στην ξύλινη πόρτα του σπιτιού, τον κρίκο που «κλειδώνει» το λουκέτο και είχαν εισβάλει στο σπίτι. Τα έκαναν όλα άνω κάτω, γης μαδιάμ.  Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός, πως οι εισβολείς, δεν αφαίρεσαν απολύτως τίποτα από το εσωτερικό της οικείας ενώ βρισκόταν σε… εύκολη θέση, ένα χρηματικό ποσό.

«Δεν έχουμε προσωπικές διαφορές με κανέναν. Το ότι δεν πήραν τα χρήματα όμως οι δράστες, δείχνουν πως ο σκοπός τους, ήταν διαφορετικός και όχι η κλοπή» διευκρινίζει εμφανώς προβληματισμένη η παθούσα.

Στο σημείο, την επόμενη ημέρα το απόγευμα, προσήλθαν οι αρμόδιες αρχές, κλιμάκιο δηλαδή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι ένα άτομο από τη σήμανση.  ΕΛ.ΑΣ. και Π.Υ. με αρκετή προσοχή, προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης με αρκετά σενάρια να παραμένουν «ανοικτά»