ΣΠΙΤΙ

Διακοσμήστε το Σπίτι σας για τα Χριστούγεννα Χωρίς Δέντρο

Δεν είστε φαν των χριστουγεννιάτικων δέντρων; Μήπως ψάχνετε εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης; Θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας εντελώς διαφορετικά φέτος τα Χριστούγεννα; Σας έχουμε τη λύση! Φανταστικές ιδέες διακόσμησης για τα Χριστούγεννα χωρίς δέντρο!

Μετατρέψτε τον τοίχο σας σε μαυροπίνακα

Αν έχετε σκοπό να κάνετε μεγάλες αλλαγές στον χώρο σας προκειμένου να μη στολίσετε δέντρο, τότε αυτή η ιδέα είναι φανταστική. Μετατρέψτε τον έναν τοίχο σε μαυροπίνακα και ζωγραφίστε εκεί το δέντρο σας και ένα τζάκι! Μετά τα Χριστούγεννα θα μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τον τοίχο σας ζωγραφίζοντας κάθε σεζόν κάτι διαφορετικό.

Μια προχωρημένη αλλά ωραία ιδέα είναι να μετατρέψετε τον τοίχο σας σε μαυροπίνακα και να ζωγραφίσετε εκεί το δέντρο σας.

Δέντρο στον τοίχο

Φτιάξτε ένα όμορφο ρουστίκ δεντράκι στον τοίχο σας χρησιμοποιώντας κλαδιά και σχοινί. Κρεμάστε πιο χαμηλά τα πιο φαρδιά κλαδιά και βάλτε στην κορυφή ένα αστέρι. Έτσι θα έχετε ένα εναλλακτικό δέντρο μέσα στο σπίτι και χωρίς να πιάνει χώρο.

Στηρίξτε τα κλαδιά στον τοίχο με σκοινιά και στολίστε τα με όμορφα στολίδια

Δέντρο σε πίνακα στον τοίχο

Βρείτε ένα ωραίο έλατο σε χιονισμένο τοπίο και εκτυπώστε το πάνω σε μεγάλη αφίσα ή σε καμβά. Βάλτε το στον τοίχο σας και διακοσμήστε από πάνω με λαμπάκια για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Εκτυπώστε ένα έλατο σε καμβά και στολίστε το με φωτάκια.

Φτιάξτε δέντρο από κρεπ χαρτί

Χρησιμοποιήστε κρεπ χαρτί για να φτιάξετε ένα δέντρο για τον τοίχο σας. Προσθέστε χρυσά ή πολύχρωμα αστεράκια για να το στολίσετε και βάλτε ένα μεγάλο αστέρι στην κορυφή για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του δέντρου σας.

Δέντρο από κρεπ χαρτί.

Διακοσμήστε τα ράφια σας

Αν δε θέλετε να βάλετε καθόλου δέντρο μέσα στον χώρο σας αλλά θέλετε να διακοσμήσετε για τα Χριστούγεννα, μπορείτε να διακοσμήσετε τα ράφια σας. Βγάλτε ό,τι διακοσμητικά έχετε πάνω στα ράφια και αποθηκεύστε τα κάπου ώστε να δημιουργήσετε χώρο για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Κρεμάστε μπάλες, τοποθετήστε καδράκια, πρασινάδα και λαμπάκια.

Αν δε θέλετε καθόλου δέντρο, τότε απλά διακοσμήστε τα ράφια σας με όμορφα και εντυπωσιακά στολίδια.

Διακοσμήστε μια σκάλα

Αν έχετε μια μονόχρωμη σκάλα στο σπίτι σας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για διακοσμητικό. Κρεμάστε πάνω μπάλες και γιρλάντες ή απλά περάστε φωτάκια γύρω-γύρω.

Τα πάντα δείχνουν πιο όμορφα με μερικά φωτάκια πάνω τους! Ακόμα και μια απλή σκάλα!

Δέντρο με αυτοκόλλητη ταινία

Πιο οικονομικό δέντρο από αυτό δεν έχετε ξαναδεί. Πάρτε αυτοκόλλητη ταινία και σχεδιάστε με αυτήν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στον τοίχο. Προσθέστε από πάνω φωτάκια, μπάλες ή άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο οικονομικό, τότε απλά σχεδιάστε ένα δέντρο στον τοίχο σας με αυτοκόλλητη ταινία.

Όπως είδατε υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας φέτος χωρίς να στολίσετε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όλες οι ιδέες είναι πολύ όμορφες και απευθύνονται σε όλους εσάς που δεν σας αρέσει να ακολουθείτε τον παραδοσιακό δρόμο διακόσμησης. Με λίγη φαντασία και χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε μπορείτε να φτιάξετε φανταστικά πράγματα μέσα στο σπίτι σας. Νιώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων και αυτό θα σας καθοδηγήσει προς τον σωστό δρόμο.

πηγή : spirossoulis