ΚΡΗΤΗ

Διαμάχη Γαβαλά – Ξυλούρη για τη σταφίδα που … θα παραχθεί!

“Παρών” δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς στο να συνδράμει η Ένωση στην όποια προσπάθεια για αναγέννηση της παραγωγής κρητικής σταφίδας. Απαντώντας στην … απάντηση του προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΣΟΣ ΑΕΣ ΑΕ, Γιώργου Ξυλούρη, ο Σταύρος Γαβαλάς επισημαίνει πως ούτε αναφέρθηκε προσωπικά σε κάποιον, ούτε όμως και κατηγόρησε, αλλά κατέθεσα την πρότασή του για ένα προϊόν που έχει “χώρο” στις αγορές του εξωτερικού και μπορεί να παράξει η Κρήτη. Συμπέρασμα; “Αυτό ακριβώς είπα και εγώ κύριε Ξυλούρη” καταλήγει στην απάντησή του ο Στ.Γαβαλάς, δηλώνοντας την ετοιμότητα της Ένωσης να στηρίξει από τη δική της πλευρά.

Η απάντηση του προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου

Σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο, που η χωρά πλήττεται από τη μάστιγα του κορωνοϊού, το μόνο που δεν θα ήθελε ο αγροτικός κόσμος είναι να βλέπει  τους προέδρους των Ενώσεων  να τσακώνονται για το αυτονόητο που δεν είναι άλλο το να παράγουμε προϊόντα και δη σταφίδα.

Εγώ, λοιπόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, ο Σταύρος ο Γαβαλάς αναφέρθηκα στην σταφίδα και στην ανάγκη που έχει η χώρα να παράξει προϊόντα για να τραφεί  ο λαός και τα παιδιά μας και κατηγορήθηκα από τον κύριο Ξυλούρη, πρόεδρο της ΚΣΟΣ ότι ανακάλυψα την Αμερική – στην προκειμένη περίπτωση την σταφίδα. Ούτε αναφέρθηκα στον κύριο Ξυλούρη ονομαστικά ούτε και τον κατηγόρησα για κάτι. Απλά πρότεινα να ξαναβάλουμε την Κρητική σταφίδα στη διατροφή μας και να μην τρώμε τούρκικη ούτε βέβαια και να την εισάγουμε σαν ΚΣΟΣ απο την Τουρκία, όπως είχε προτείνει ο κύριος Ξυλούρης παλιότερα για να μην χάσουμε τις αγορές.

Όσον αφορά στις ειρωνικές του αναφορές και κατηγόριες σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στην ζωή και συγκεκριμένα στον πάτερα μου το Μανόλη τον Γαβαλά, που δυστυχώς δεν είναι σε θέση να του απαντήσει, αφήνω τον κόσμο να τον κρίνει.

Κλείνοντας θέλω να πω στον κύριο Ξυλούρη ότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η τοποθέτηση του και την καταγράφω αυτολεξεί αναφερόμενος σε εμένα… “Καλώ λοιπόν τόσο εσάς από τη θέση του Προέδρου της ΕΑΣ Ηρακλείου ως μέτοχο της ΚΣΟΣ καθώς και όλες τις συνεταιριστικές οργανώσεις φορείς και παραγωγούς να συμβάλλουν έτσι ώστε να καλλιεργηθεί σταφίδα και η ΚΣΟΣ είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στην διάθεση και πώληση της”.

Αυτό ακριβώς είπα και εγώ κύριε Ξυλούρη χωρίς να χρειαστεί να ανακαλύψω την Αμερική όπως κατηγορήθηκα από εσάς χωρίς να αναφερθώ σε εσάς!

cretalive.