ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής κλινικής «Ταξιάρχαι»: Ο ασθενής με κορωνοϊό δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής στο Περιστέρι υποστήριξε ότι από τις 22 Μαρτίου ουδείς μπαίνει αν δεν θερμομετρηθεί – Υποστήριξε ότι ο ασθενής με κορωνοϊό δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο αλλά απευθείας – «Είναι θέμα του γιατρού του»

Από την είσοδο που οδηγεί απευθείας στη μονάδα  της ομάδας αιμοκάθαρσης μπήκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ο ασθενής με κορωνοϊό, υποστήριξε ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέκος Κοκκινάκης.

Ο ασθενής επισκεπτόταν την κλινική τρεις φορές την εβδομάδα από την Καλλιθέα, όπου διέμενε, για να κάνει αιμοκάθαρση, υποστήριξε ο κ. Κοκκινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής υποστήριξε ότι από τις 22 Μαρτίου δεν μπαίνει κανείς μέσα, εάν δεν θερμομετρηθεί στην είσοδο. Ερωτηθείς για τον συγκεκριμένο ασθενή, υποστήριξε ότι «δεν μπήκε από την είσοδο της κλινικής», αλλά από την απευθείας είσοδο στη μονάδα αιμοκάθαρσης, τον έλεγχο της οποίας, όπως υποστήριξε, διατηρεί ο γιατρός. «Είναι θέμα του γιατρού του» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «ο συγκεκριμένος ασθενής δεν έμπαινε από την κεντρική είσοδο. Γιατί αλλιώς δεν θα τον άφηναν να μπει».

Ο κ. Κοκκινάκης υποστήριξε ότι πέντε ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση και εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς. Στην κλινική παραμένουν 6 ασθενείς που εντοπίστηκαν θετικοί στον Covid-19 αλλά είναι ασυμπτωματικοί.