ΚΡΗΤΗ

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ειδικόw φρουρός για απόπειρα βιασμού

Πρωτόδικα είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Η υπόθεση της απόπειρας βιασμού από ένα 36χρονο σήμερα Ειδικό Φρουρό σε βάρος νεαρής κοπέλας στο Ρέθυμνο το 2013 αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Η υπόθεση ξανάνοιξε χθες το πρωί σε δεύτερο βαθμό στις δικαστικές αίθουσες του ΜΟΕ Χανίων.

Την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσε το θύμα της επίθεσης, ο αδελφός της και μια σειρά μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με άλλους τρεις μάρτυρες, τα αναγνωστέα έγγραφα και την απολογία του κατηγορούμενου. Η πρώτη ημέρα χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η πολιτική αγωγή υποστήριξε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ενώ αντίθετα η υπεράσπιση υποστήριξε τη θέση της ότι υπήρξε επίθεση σε βάρος της γυναίκας όχι όμως απόπειρα βιασμού από τον κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης ο ειδικός φρουρός είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 13 ετών και ενός μήνας χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ η έφεση του δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 4,5 χρόνια. Εκτίοντας το 1/3 της ποινής του έκανε αίτηση αποφυλάκισης που έγινε δεκτή.

Πηγή

 goodnet.gr