ΕΛΛΑΔΑ

Δικά τους ουρανός και έδαφος -Οι αλεξιπτωτιστές του Στρατού εντυπωσίασαν [εικόνες]

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολούθησε τη διεξαγωγή του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή.

Σε αυτή συμμετείχαν 71 Ευέλπιδες και 37 Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ). Πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού άλματος, ο Αρχηγός μετέβη στη Ζώνη Ρίψης Μεγάρων, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός, σε ομιλία που πραγματοποίησε προς τους εκπαιδευόμενους, συνεχάρη τους αυριανούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς για:

  • Την απόφαση τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στην Εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστή και συνειδητά να απολέσουν για το σκοπό αυτό, μέρος της καλοκαιρινής τους άδειας.
  • Τη συνεχή προσπάθεια αυτοβελτίωσης, η οποία καταδεικνύει το υψηλό φρόνημά τους.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός, επισήμανε την κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, τονίζοντας πως τα ίδια ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού άλματος, διεξάγουν καθημερινά αποστολές αεροδιακομιδής και αεροπυρόσβεσης, μεταφέροντας στους συμπολίτες μας αίσθημα ασφάλειας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε από όλους τους εκπαιδευόμενους επιτυχές άλμα Στατικού Ιμάντα, από Ελικόπτερο CH-47 CHINOOK και ύψος 1200 πόδια (400 μέτρα). Ευχόμαστε σε όλους τους Ευέλπιδες και τους Σπουδαστές της ΣΜΥ, ασφαλή άλματα και καλή αποφοίτηση από το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή. Τρίτη 07 Αυγούστου 2018. (Eurokinissi/ΓΕΣ)

Πανέτοιμοι οι αλεξιπτωτιστές ανεβαίνουν στο ελικόπτερο μεταφοράς Πανέτοιμοι οι αλεξιπτωτιστές ανεβαίνουν στο ελικόπτερο μεταφοράς

Με ακμαία ηθικό όλοι και όλες έτοιμοι για το άλμα Με ακμαία ηθικό όλοι και όλες έτοιμοι για το άλμα

Οι τελευταίες οδηγίες πριν το άλμα Οι τελευταίες οδηγίες πριν το άλμα Φτάνοντας στο έδαφος, η εκπαίδευση φαίνεται Φτάνοντας στο έδαφος, η εκπαίδευση φαίνεται Το άλμα στο κενό Το άλμα στο κενό Εκρυψαν τον ήλιο οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές Εκρυψαν τον ήλιο οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές Ελέγχοντας το αλεξίπτωτο στον αέραΕλέγχοντας το αλεξίπτωτο στον αέραΜόλις ολοκληρώθηκε μία επιτυχημένη πτώσηΜόλις ολοκληρώθηκε μία επιτυχημένη πτώσηΗ ώρα του... μαζέματος Η ώρα του… μαζέματος

iefimerida.gr