ΚΡΗΤΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Καιρού επιτρέποντος, τελειώνει ο πεζόδρομος

Καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστούν οι πλακοστρώσεις στο εργοτάξιο της Δικαιοσύνης, οι οποίες έχουν σταματήσει από την περίοδο των γιορτών. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αναστασάκης τα τεχνικά συνεργεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να πιάσουν δουλειά, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε αυτή τη φάση όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος, δεν μπορούν να γίνουν οι εργασίες πλακόστρωσης διότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει δεν είναι καλό, και εκτός των άλλων είναι απάνθρωπο να αναγκάζεις τους εργαζόμενους να δουλέψουν με τέτοιο καιρό.

Ο κ. Αναστασάκης εκτιμά ότι η πλακόστρωση της Δικαιοσύνης για να τελειώσει και να παραδοθεί θα χρειαστεί έναν γεμάτο μήνα εργασιών. Αυτό όμως για να συμβεί πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες που δεν βοηθούν σε αυτή τη φάση.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Αναστασάκης
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Αναστασάκης

Ο ίδιος κάνει λόγο για την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τους καταστηματάρχες της περιοχής, καθώς όπως τονίζει, έχουν δείξει κατανόηση στις δυσκολίες και πραγματική διάθεση συνεργασίας, καθώς όλοι πια αντιλαμβάνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έργου που αναβαθμίζει ουσιαστικά την εικόνα της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος σχολιάζει ότι έχει ενδιαφέρον να δει κανείς όχι μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο ασφαλώς έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και το εύρος του δρόμου που κανείς δεν μπορούσε να το προσεγγίσει σε αυτή τη διάσταση πριν αρχίσουν τα έργα. Και η Ίδης και η Δικαιοσύνης έχουν αποκτήσει μια άλλη διάσταση και βέβαια είναι σαφώς μεγαλύτεροι δρόμοι σε πλάτος σε σχέση με τη Δαιδάλου για παράδειγμα που είναι μια από τις πιο παλιές πεζοδρομήσεις της πόλης.

Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν πάει πίσω και το έργο της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ. Όπως είναι γνωστό ο ανάδοχος έχει ζητήσει μια μικρή παράταση χρόνου για να μπορεί να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εργασίες που είναι αναγκαίες για τον σκοπό αυτό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετατίθεται όλος ο σχεδιασμός για τον αποκλεισμό του “σταυρού” της πόλης που είναι το επόμενο μεγάλο βήμα του εργοταξίου ανάπλασης του κέντρου της πόλης που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Όπως είναι γνωστό, προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο αποκλεισμός του κέντρου της πόλης, είναι η ολοκλήρωση των εργασιών υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ κατά μήκος της μικρής Έβανς. Όπως εξηγεί ο κ. Αναστασάκης, ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο του εργοταξίου στο “σταυρό” της πόλης, είναι να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υπογειοποίησης της ΔΕΗ που τώρα υλοποιούνται κατά τη  μικρή Έβανς.

Ειδικότερα όπως εξηγεί είναι σημαντικό να έχει απελευθερωθεί ο οδικός άξονας της Έβανς καθώς σχεδιάζεται η αντιδρόμηση της κίνησης των οχημάτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει τα οχήματα θα μπορούν να κατεβαίνουν από τη Χ.Γιάνναρη και θα ανεβαίνουν από τη μικρή Έβανς.

.patris.gr/