ΚΡΗΤΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Μέσα στον μήνα ο νέος διαγωνισμός

Με ανοικτή δημοπρασία που θα βγει στον αέρα τον Μάρτιο, θα προχωρήσει η ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου της ανάπλασης των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης, με κεντρικό άξονα την οδό Δικαιοσύνης.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογείται μετά την άρνηση του δεύτερου και τρίτου μειοδότη του αρχικού διαγωνισμού ανάπλασης της Δικαιοσύνης να αναλάβουν την ολοκλήρωση των εργασιών που εκκρεμούν.

Έτσι, μετά το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης για την ανάθεση της ολοκλήρωσης της μεγάλης παρέμβασης ανάπλασης στην καρδιά της πόλης, με τους δύο μειοδότες του διαγωνισμού, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του εργασιών που εκκρεμούν και αφορούν στην ανάπλαση των οδών 1821, Έβανς, Χ.Γιάνναρη.

Ήδη η  Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε  τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα με τον οποίο κλείνουν οι οικονομικές εκκρεμότητες ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και τον έκπτωτο ανάδοχο, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας υλοποίησε σε ποσοστό 45% το έργο που δημοπρατήθηκε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκκρεμεί η υλοποίηση του έργου της ανάπλασης των οδών 1821, μικρής Έβανς, Χ. Γιάνναρη, που σχεδιάζει η Λότζια να συμβασιοποιήσει με ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο στόχος που έχει τεθεί από τη δημοτική Αρχή, είναι αυτή τη φορά στη νέα δημοπράτηση να τεθούν σφιχτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ώστε να μην υπάρξει χρονοτριβή και αναβλητικότητα στην ολοκλήρωση της παρέμβασης.

Για την ακρίβεια η προσέγγιση που υπάρχει είναι ο κάθε δρόμος να έχει ένα χρονοδιάγραμμα που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατό λιγότερη όχληση στους κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών αυτών.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αναστασάκης, είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο και να βγει στον “αέρα” μέσα στον Μάρτιο, με τη  διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού.

Ο ίδιος  εκτιμά ότι είναι η πιο ορθόδοξη διαδρομή προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου στην επανεκκίνηση του έργου, καθώς έχει όλο τον χρόνο στη διάθεσήτου για να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία της ανάδειξης αναδόχου για την οποία θα χρειαστεί ένα πεντάμηνο,  με δεδομένο ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο για να αποφύγει η πόλη τη φοβερή εργοταξιακή όχληση μέσα στην τουριστική σεζόν που θα την αποδιοργανώσει.