ΚΡΗΤΗ

Δικογραφία σχηματίζει το Λιμεναρχείο για τον χώρο του πρώην ΞΕΝΙΑ

Μετά τις αποκαλύψεις για τη χρήση γης στη χερσαία ζώνη και τις απαιτήσεις που υπάρχουν

Την άμεση παρέμβαση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη χερσαία ζώνη και τις οφειλές που διεκδικεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στον πρώην χώρο του ξενοδοχείου «Ξενία». Με διαδικασίες εξπρές στελέχη του ΚΛΗ αφού επισκέφθηκαν χθες τον χώρο μαζί με στελέχη του ΟΛΗ ξεκίνησαν το σχηματισμό δικογραφίας για τις κατασκευές που έγιναν χωρίς την απαιτούμενη άδεια με αποτέλεσμα την επέκταση του χώρου όπου λειτουργεί η συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και για τα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετήθηκαν και κατέλαβαν με την επέκταση που έγινε τμήμα της χερσαίας στον προαύλιο χώρο του καταστήματος.

Παράλληλα όμως με το ποινικό σκέλος που διερευνάται από το λιμενικό Σώμα τα στελέχη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου που διερευνούν την υπόθεση περιμένουν και την αυτοψία από την τεχνική υπηρεσία του Οργανισμού, προκειμένου να ξεκινήσουν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για διοικητικές κυρώσεις. Σημειώνεται ότι ως προς τις διοικητικές κυρώσεις και τα προβλεπόμενα πρόστιμα – εφόσον προκύψει παράβαση από την έρευνα- τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, ξεκινούν από 1500 ευρώ και μπορούν να ανέλθουν σε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η παρέμβαση του Λιμεναρχείου, προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη της επιστολής του οικονομικού διευθυντή του ΟΛΗ κ. Φραγκάκη, ο οποίος ασκεί σφοδρή κριτική στις απερχόμενες διοικήσεις για μη είσπραξη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την περιοχή του πρώην ΞΕΝΙΑ, ενώ θέτει θέμα και με την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι ήδη για το ίδιο θέμα ενημερώθηκε το ΤΑΙΠΕΔ που ζητάει εξέταση των θεμάτων ενώ φαίνεται πως υπάρχει ζήτημα και με το «Μαρίνα», με τις συνεχόμενες χωρίς διαγωνισμούς παραχωρήσεις για 30 και πλέον χρόνια.

.cretalive.g