ΚΡΗΤΗ

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Βούλευμα-καταπέλτης για τη «μαύρη χήρα» και τον εραστή της

Με ένα βούλευμα – «καταπέλτη» οδηγούνται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου το ζευγάρι των εραστών που κατηγορείται για τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, γνωστού καρδιολόγου της Σητείας.

Βάσει του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, η 39χρονη χήρα του θύματος παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο 38χρονος εραστής της, ένας Βούλγαρος αστυνομικός, παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με το cretalive, η 39χρονη επιμένει στην αθωότητα της, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε το εγκληματικό σχέδιο του φίλου της, ωστόσο το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκτιμά ότι είχε κομβικό ρόλο καθώς θεωρεί ότι εκείνη παρείχε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στον συγκατηγορούμενο της για την εκτέλεση του σχεδίου, χωρίς τις οποίες ίσως δεν θα ήταν δυνατή η τέλεση του εγκλήματος.

Την 39χρονη «καίνε» οι ένορκες καταθέσεις μαρτύρων που αποκαλύπτουν ότι ο γάμος της με τον καρδιολόγο είχε διαταραχθεί από το 2016. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης είχε ζητήσει από τη σύζυγό του, τότε, να συζητήσουν για την πορεία της σχέσης τους, με κύριο γνώμονα το μέλλον του παιδιού τους, όμως εκείνη ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί.

Εν κατακλείδι, στα τέλη Σεπτεμβρίου ο καρδιολόγος πρότεινε στην 39χρονη σύζυγό του να προχωρήσουν στην έκδοση διαζυγίου.

Ο δολοφονημένος καρδιολόγος και το όχημα όπου βρέθηκε νεκρός / Φωτογραφία: FacebookΟ δολοφονημένος καρδιολόγος και το όχημα όπου βρέθηκε νεκρός / Φωτογραφία: Facebook

Στο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζονται, σχετικά, τα εξής:

«Οι εν λόγω σοβαρές εξελίξεις στις σχέσεις των συζύγων που ήταν προφανώς γνωστές στον 38χρονο αστυνομικό και η αποφασιστικότητα του θύματος να προχωρήσει στη λύση του γάμου του, πιθανολογείται βάσιμα ότι επέδρασαν καταλυτικά στις προθέσεις αμφότερων των κατηγορουμένων, καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό το γεγονός ότι η τέλεση της ανθρωποκτονίας έλαβε χώρα λίγο πριν το θύμα αναθέσει σε δικηγόρο την έκδοση διαζυγίου, σαν να υπήρχε κάποιος επείγον λόγος που δεν επέτρεπε την αναβολή στην υλοποίηση του εγκληματικού σχεδίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος καρδιολόγος εκτελέστηκε ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο του στο δρόμο από Σητεία προς Μακρύ Γιαλό όπου διατηρούσε επίσης ιδιωτικό ιατρείο.
Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι, κρυμμένος πίσω από μία αγριελιά, σε μία κλειστή αριστερή στροφή.
Σύμφωνα πάντως με την υπεράσπιση της 39χρονης, την οποία εκπροσωπούν οι συνήγοροι κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης και Μανόλης Ανασταστάκης, δεν στοιχειοθετείται καμία μορφής συνέργεια σε βάρος της εντολέας τους και εκφράζεται η πεποίθηση ότι τα πραγματικά περιστατικά και η αθωότητα της θα αποδειχθούν στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.