ΚΡΗΤΗ

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Στον πρώην εραστή της ρίχνει τις ευθύνες η Βουλγάρα

«Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία και την απόφαση του να σκοτώσει τον άνδρα μου. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Ήρθε εδώ και λέει δικαιολογίες».

Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία της η 39χρονη χήρα, για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε ανισόρροπο τον πρώην εραστή της.

Παραδέχτηκε ότι είχαν ερωτική σχέση αλλά όπως είπε, δεν την άφηνε να χωρίσουν. Νωρίτερα, «συγνώμη» από την οικογένεια του θύματος ζήτησε ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, ο οποίος υποστήριξε στη διάρκεια της δίκης , ότι «ξαναβρήκε» τη φίλη του από το σχολείο στο facebook μετά από χρόνια.

Η ερωτική τους σχέση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. «Γνώριζα ότι ήταν παντρεμένη και περίμενα το διαζύγιο της» είπε, υποστηρίζοντας ότι η φίλη του αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της, όπως του είχε εκμυστηρευτεί.

Όπως αναφέρει το cretalive, ισχυρίστηκε ότι στις 14 Αυγούστου, λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία, δέχθηκε απειλητικό μήνυμα , το οποίο διαπίστωσε ότι είχε αποσταλεί από τον καρδιολόγο. Ισχυρίστηκε ότι με το ταξίδι του στην Κρήτη είχε σκοπό να του ζητήσει το λόγο.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήθελα να γλιτώσω την φίλη μου από τα προβλήματα της», ισχυρίστηκε.

Στο μεταξύ, φωτιά ήταν οι καταθέσεις φίλων του άτυχου καρδιολόγου σε βάρος της 39χρονης χήρας, στη δίκη που συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

«Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και εμένα να φάω», κατέθεσε μεταξύ άλλων συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι η 39χρονη χήρα έχει μηνύσει τους φίλους του γιατρού για τα όσα έχουν υποστηρίξει σε βάρος της.

Μετά τις απολογίες, αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα έδρας. Εν συνεχεία, θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης και η απόφαση αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως όλα δείχνουν.