ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Ρόδο: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά ο 21χρονος!

 

Ψυχιατρική εξέταση για τον 21χρονο ζήτησε ο δικηγόρος του. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πάρει αποτελέσματα εξετάσεων και τόνισε ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του 19χρονου

Ο δικηγόρος του 21χρονου, Ακης Δημητριάδης μίλησε για την πολύκροτη υπόθεση που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το τελευταίο διάστημα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι έχει ζητηθεί «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη μου, αλλά απ’ ό,τι ξέρω θα ζητηθεί και για τον άλλο κατηγορούμενο, γιατί ο πελάτης μου δεν μπορούσε να κατανοήσει πλήρως την διαδικασία και τις ερωτήσεις της ανακρίτριας». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του 19χρονου ότι δεν έπιασε το σίδερο.

«Εντοπίστηκε δαχτυλικό αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του 19χρονου, από τη βάση του ηλεκτρικού σίδερου. Το σίδερο έμεινε έξι μέρες νερό, οπότε θεωρώ απίθανο να βρεθεί κάποιο αποτύπωμα. Αυτός που έπιασε το σίδερο για να χτυπήσει, έπιασε και τη βάση για να το σηκώσει. Η σημασία του ευρήματος, είναι ότι ο ισχυρισμός του συγκατηγορούμενου ότι δεν έπιασα ποτέ το σίδερο, καταρρίπτεται αυτομάτως» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

«Ζητήσαμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη γιατί δεν μπορούσε να κατανοήσει πλήρως την διαδικασία και τις ερωτήσεις της ανακρίτριας. Εχω την πληροφορία ότι θα γίνει το ίδιο και από την άλλη πλευρά»

Ο συνήγορος είπε ακόμη ότι: «Υπάρχει ένα ποσοστό ευθύνης στον πελάτη μου. Υπάρχει ένας βαθμός συμμετοχής, ενεργειών που έχουν γίνει από τον ένα ή από τον άλλο κι αυτά θα κριθούν. Για πολλές εβδομάδες ακόμη θα έρχονται στοιχεία για την υπόθεση»

Οσον αφορά με όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα αποτελέσματα εξετάσεων ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχουμε πάρει επίσημα έγγραφα από dna, τοξικολογικές, εργαστηριακές κτλ». Για το πώς έγινε το συμβάν επεσήμανε ότι: «Πήγαν μαζί με το φορτηγάκι οδηγώντας αυτός (21χρονος), όταν έφτασαν στην κοπέλα, πήγε στην καρότσα κι οδήγησε στη συνέχεια ο 19χρονος».