ΚΡΗΤΗ

Δράσεις από το Αννουσάκειο για την προστασία των ευάλωτων ομάδων

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό

Σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία-ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου και στήριξη των ευπαθών και ευάλωτων ατόμων από τον κορωνοϊό ανέλαβε το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου- Σελίνου.

Όπως ανακοίνωσε, μέσω των υπηρεσιών υγείας του, των κοινωνικών λειτουργών του και των δύο προγραμμάτων «Βοήθειας στο σπίτι» που λειτουργεί στην επαρχία Κισάμου και στην επαρχία Σελίνου, απευθύνεται σε όλους τους ηλικιωμένους καθώς και τα πρόσωπα εκείνα που υπάγονται στις ευπαθείς και ευάλωτες κατηγορίες, αναλαμβάνοντας την εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και άλλων επειγουσών πρακτικών εξυπηρετήσεων, καλώντας τους παράλληλα να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους .

Ακόμα προχώρησε στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων του ΕΟΔΥ με οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό και ανάρτησε ενημερωτικές αφίσες παρόμοιου περιεχομένου.

Η διοίκηση του Ιδρύματος πραγματοποιεί συνεχείς απολυμάνσεις από πιστοποιημένο συνεργείο σε όλες τις εγκαταστάσεις και σε όλα τα οχήματα που διαθέτει.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται ανέστειλε τις επισκέψεις εντός του Ιδρύματος, διέκοψε όλες τις συσκέψεις σε κλειστούς χώρους, εφαρμόζει την υποχρεωτική θερμομέτρηση προσωπικού και νέων αφίξεων και τηρεί απαρέγκλιτα τους νέους κανόνες υγιεινής που αφορούν τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.