ΚΡΗΤΗ

Δρόμος Ηρακλείου – Μεσαράς: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο απένταξης

Δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον κίνδυνος απένταξης του έργου Ηράκλειο – Μεσαρά αφού όλες οι απαραίτητες εργασίες προχωρούν κανονικά.

Oι εργασίες πραγματοποιούνται με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί ως επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα στο επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να δοθούν σε κυκλοφορία οι ημικόμβοι Γέργερης και Πρινιά, αφού το μόνο που απομένει είναι η ηλεκτροδότηση τους από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Για το έργο και για την πορεία εξέλιξης του έχει ενημερωθεί η Κομισιόν, η οποία έχει παραλάβει φάκελο με τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, αλλά και τις προβλεπόμενες μικρής κλίμακας εργασίες που απομένουν και παραδίδονται άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πλήρη ολοκλήρωση και παράδοση του έργου λήγει στις 31 Αυγούστου, μια ημερομηνία που ο οργανισμός θεωρεί ως μη πιεστική δεδομένων των συνθηκών και των εξελίξεων.

Στο τέλος του μήνα, η Κομισιόν θα επανέλθει για να ελέγξει την τελική έκβαση του έργου, ωστόσο εκτιμάται πως δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα που δυνητικά μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για το έργο.

https://www.ekriti.gr/

Γιάννης Ζωράκης