ΚΡΗΤΗ

Δρόμος με το όνομα της Δήμητρας που εργαζόταν στην καθαριότητα

Τίμησαν τη Δήμητρα Σκουρογιαννάκη, τη 48χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία εργαζόταν στην καθαριότητα

Σε δρόμο έδωσαν το όνομά της 48χρονης καθαρίστριας Δήμητρας Σκουρογιαννάκη, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της. Η Δήμητρα Σκουρογιαννάκη είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την ώρα της εργασίας της έξω από το ΠΑΓΝΗ πριν από δύο χρόνια.

Αποτέλεσμα του σοβαρού τραυματισμού της, η νοσηλεία της στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, και μετέπειτα ο θάνατός της, που βύθισε στο πένθος την οικογένειά της.

Το όνομά της πήρε ανώνυμη οδός, κάθετη της οδού «Γερανίου» στην περιοχή Μεσαμπελιών, και η οποία ονομάστηκε σε οδό «Δημητρίας Σκουρογιαννάκη».

Σε μία συγκινητική ανάρτηση, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κόρη της κάνει αναφορά για την ονομασία του δρόμου, με ένα δίστιχο:

«Μάνα μου πρόσεχε πεζούς και οδηγούς συνάμα

το δρόμο που σου τάξανε κάναμε πράξη μάνα!!!».

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Σκουρογιαννάκη, ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της εργασίας της, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή δύο μήνες μετά.

Η είδηση του θανάτου της Δήμητρας Σκουρογιαννάκη, είχε συγκλονίσει εκτός από τους δικούς της ανθρώπους και τους συναδέλφους της στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι τότε είχαν εκφράσει έντονα παράπονα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

neakriti.gr/