ΚΡΗΤΗ

Δωρεάν μεταφορά 8.500 μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Σύμβαση για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών

Χωρίς προβλήματα ή παρατράγουδα το σχολικό μεταφορικό έργο στον νομό Ηρακλείου για την επόμενη διετία, αφού υπογράφτηκε χθες η σχετική σύμβαση για τη δωρεάν μεταφορά 8.500 μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020.

Τη σύμβαση, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλης Χαχλιούτης. Στην υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο διευθυντής του ΚΤΕΛ Γιώργος Χαλεπάκης.

Την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της σύμβασης (για τη μεταφορά των μαθητών) πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι από τις πρώτες Περιφέρειες στη χώρα που έχουν προχωρήσει τη διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συνεχίζεται η πολύ καλή συνεργασία με τα ΚΤΕΛ όλης της Κρήτης.

Υπογράψαμε σήμερα (σ,σ, χθες) με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης τη σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για δύο χρόνια, και είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες στη χώρα που έχουν προχωρήσει τη διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία, η οποία είχε ξεκινήσει από πέρυσι.

Οι μαθητές από την Τρίτη δε θα έχουν κανένα πρόβλημα στη μεταφορά τους με ασφάλεια σε όλη την Κρήτη, και αυτό οφείλεται στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΚΤΕΛ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις διοικήσεις και τους οδηγούς, γιατί πραγματικά επιτελούν ένα εξαίρετο έργο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης δήλωσε: «Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου είναι πανέτοιμο για να ξεκινήσουν οι μεταφορές από την Τρίτη, και φέτος, όπως κάθε χρόνο, προσπαθούμε να κάνουμε τη μεταφορά των μαθητών όσο καλύτερα και ασφαλέστερα μπορούμε. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την άριστη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η σύμβαση του μεταφορικού έργου των μαθητών έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2018, ενώ για τη δυτική Κρήτη έχει επίσης υπογραφεί από τον Ιούνιο του 2018.