ΚΟΣΜΟΣ

Δωροθέα Πουέντε: Η σατανική γριούλα που τάιζε δηλητηριασμένα κέικ τους ενοίκους της και τους έθαβε στον κήπο

Εδινε στους νοικάρηδες του σπιτιού της γευστικά κέικ στα οποία έβαζε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών τους κοίμιζε, με την ησυχία της τους σκότωνε με ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο και τέλος τους έθαβε στον κήπο της.

Η εξαφάνιση του τελευταίου της ενοίκου κινητοποίησε τις αρχές.
Η δράση της Δωροθέα Πουέντε, της γιαγιάς από την Καλιφόρνια, είχε σοκάρει την κοινή γνώμη τη δεκαετία του ‘80 όταν οι αρχές βρέθηκαν μπροστά σε μία σίριαλ κίλερ.

Η σατανική μέθοδός της δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο εξαφάνιζε τα θύματά της προκάλεσε ανατριχίλα. Οι σοροί εξαφανίζονταν σε λάκους στον κήπο, που είχαν σκάψει για λογαριασμό της πρώην κατάδικοι φυλακών και αν κάποιο πτώμα δεν χωρούσε… το διαμέλιζε.

Δολοφονούσε τους ενοίκους της και στη συνέχεια τους έθαβε στον πίσω κήπο, ανάμεσα στα ζαρζαβατικά και τα τριαντάφυλλα που είχε καλλιεργήσειΔολοφονούσε τους ενοίκους της και στη συνέχεια τους έθαβε στον πίσω κήπο, ανάμεσα στα ζαρζαβατικά και τα τριαντάφυλλα που είχε καλλιεργήσει

Το περιποιημένο και όμορφο σπίτι της με λαχανικά και τριαντάφυλλα ήταν στην κυριολεξία το οικοτροφείο της κολάσεως. Εκεί δολοφονούσε τους ενοίκους της που στη συνέχεια τους έθαβε στον πίσω κήπο. Ανάμεσα στα θύματά της και δύο φίλοι και συνεργάτες της. Κάποια από τα θύματά της βρέθηκαν μουμιοποιημένα τυλιγμένα σε ρούχα και πλαστικά, κάποια άλλα διαμελισμένα. Ολα τα θύματά της ήταν από 54 έως 78 ετών, ενώ μετά το θάνατό τους συνέχιζε να εισπράττει τα επιδόματα τους κερδίζοντας, εκείνη την εποχή, γύρω στα 4.000 δολάρια τον μήνα.

Η σατανική δράση της δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο μουμιοποιούσε τα θύματά της προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανατριχίλαΗ σατανική δράση της δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο μουμιοποιούσε τα θύματά της προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανατριχίλα

Οι κινήσεις της κινητοποίησαν την αστυνομία και σε μία επίσκεψή τους στο οικοτροφείο ένας από αυτούς είδε ότι ο κήπος της είχε ανωμαλίες στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μακάβρια ευρήματα, σορούς και και διαμελισμένα σώματα Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μακάβρια ευρήματα, σορούς και και διαμελισμένα σώματα

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η γιαγιά Δωροθέα συνέχισε να πείθει ως καλοκάγαθη γριούλα ακόμη και όταν κάθισε στο εδώλιο.
Στη δίκη της, τέσσερα χρόνια μετά, οι ένορκοι δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε μία ομόφωνη απόφαση. Η τελική ετυμηγορία ήταν τρεις φορές ισόβια, καθώς καταδικάστηκε για τους τρεις από τους επτά φόνους.

Πέθανε στη φυλακή το 2011 σε ηλικία 82 ετών, αλλά πέρασε στην ιστορία ως μία από τις αιμοδιψείς γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι σοροί εξαφανίζοντας σε λάκους στον κήπο, που είχαν σκάψει για λογαριασμό της πρώην κατάδικοι φυλακώνΟι σοροί εξαφανίζοντας σε λάκους στον κήπο, που είχαν σκάψει για λογαριασμό της πρώην κατάδικοι φυλακών

Η Δωροθέα καταδικάστηκε για τους τρεις από τους επτά φόνουςΗ Δωροθέα καταδικάστηκε για τους τρεις από τους επτά φόνους

Γεννήθηκε το 1929, υπήρξε θύμα κακοποίησης από τους γονείς της, οι οποίοι πέθαναν πριν κλείσει τα 10, γεγονός που την οδήγησε στο ορφανοτροφείο. Κατέφυγε στην πορνεία μέχρι τα 16 οπότε και έκανε τον πρώτο της γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο κόρες: Η μία στάλθηκε να ζήσει με συγγενείς, η άλλη δόθηκε για υιοθεσία. Ο άντρας της την εγκατέλειψε αφού απέβαλε στην τρίτη εγκυμοσύνη. Γέννησε μία ακόμη κόρη, από μία τυχαία σχέση, η οποία επίσης δόθηκε για υιοθεσία.

Η ίδια αποκάλυψε σε μία συνέντευξή της το 2009 από τη φυλακή ότι απέκτησε δύο ακόμη κόρες, δίδυμες, οι οποίες αυτοκτόνησαν αφού ενηλικιώθηκαν, σε διάστημα λίγων μηνών η μία από την άλλη. Έκανε τρεις ακόμη γάμους, ένας εκ των οποίων με έναν αλκοολικό που την κακοποιούσε.

Στη δίκη της, τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη των δολοφονιών, οι ένορκοι δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε μία ομόφωνη απόφασηΣτη δίκη της, τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη των δολοφονιών, οι ένορκοι δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε μία ομόφωνη απόφαση
Μετά το θάνατό της, οι στάχτες της δόθηκαν σε έναν από τους εγγονούς της, που όπως αποκαλύπτει δέχεται συχνά πυκνά προσφορές από ανθρώπους που θέλουν να τις… αγοράσουν.

Πέθανε στη φυλακή το 2011 σε ηλικία 82 ετών, αλλά πέρασε στην ιστορία ως μία από τις αιμοδιψείς γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑΠέθανε στη φυλακή το 2011 σε ηλικία 82 ετών, αλλά πέρασε στην ιστορία ως μία από τις αιμοδιψείς γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑ

iefimerida.gr