ΕΛΛΑΔΑ

«ΕΓΙΝΕ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ» Πρόεδρος Κληρικών Ελλάδος: Θα πολεμήσουμε να μην περάσει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

«Οι κληρικοί θα πολεμήσουν για να παραμείνει το σημερινό καθεστώς σε ό,τι τους αφορά -να παραμείνουν, δηλαδή, δημόσιοι υπάλληλοι» τονίζει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας  πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Σελλής. 

Όπως αναφέρει ο π.Γεώργιος Σελλής χαρακτηριστικά «θα πολεμήσουμε να παραμείνει το σημερινό καθεστώς» ενώ σημειώνει  πως η συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έγινε χωρίς να ερωτηθεί κανείς.

«Εγινε ερήμην των κληρικών και νομίζω ότι έγινε και ερήμην των μητροπολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο π.Γεώργιος Σελλής στο protothema.gr  και συνέχισε αναφέροντας πως «τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει ο Ιερός Σύνδεσμος προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις των κληρικών και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Με αγώνες μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο, δεν μπορεί να μας πάρουν κεκτημένα δικαιώματα ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός που συμφώνησαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν».

Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου οι κληρικοί πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, ωστόσο το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί την Εκκλησία με ποσό ίσο με τις ανάγκες μισθοδοσίας, που θα διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο.