ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Πάτρας 30 σκυλάκια και 11 γάτες

Τριάντα σκυλιά συντροφιάς και έντεκα γάτες παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Πάτρας τα τελευταία δύο 24ωρα, μετά τον εντοπισμό τους μέσα σε δύο βαν, με τα οποία επιχειρήθηκε να περάσουν – στο πλαίσιο εμπορίας τους – στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κατάσχεση των ζώων από τους λιμενικούς, έφερε στο προσκήνιο ένα σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά στην ανυπαρξία χώρων φιλοξενίας στην Πάτρα, αδέσποτων ζώων και διαχείρισης τέτοιων προβλημάτων.

Να σημειωθεί ότι τα ζώα φυλάσσονται κάτω από άσχημες συνθήκες σε χώρο μέσα στο λιμάνι ενώ από την συγκεκριμένη υπηρεσία αναζητείται κέντρο φιλοξενίας προκειμένου να φιλοξενηθούν τα ζώα εκεί. Ωστόσο στην Πάτρα δεν υπάρχει τέτοια μονάδα, με αποτέλεσμα τα ζώα να παραμένουν σε χώρο που δεν επαρκεί με το Λιμενικό να αναζητεί ξενώνα ζώων σε άλλη πόλη .

Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο τις σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν στην πόλη της Πάτρας, σε ότι αφορά την φιλοξενία και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς γενικότερα. Να σημειωθεί ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια υπάρχουν άλλα μέχρι σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει πράξει τίποτα από τα προβλεπόμενα. Το πρόβλημα έφερε στο προσκήνιο με ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη».

Πηγή: patrastimes.gr