ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για τον αιφνιδιασμό στο ντου του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Το έγγραφο με ημερομηνία 13 Μαΐου 2019 είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα tovima.gr. Στο ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Αστυνομία «αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επίθεση στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα, το μεσημέρι της Τρίτης  διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Και αυτό γιατί  η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και ημέρες είχε ζητήσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Βουλή καθώς φοβούνταν επίθεση από τον Ρουβίκωνα τελικά το ντου έγινε χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

Το έγγραφο με ημερομηνία 13 Μαΐου 2019 είχε αποκαλύψει  η ιστοσελίδα tovima.gr. Στο  ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Αστυνομία «αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή», έντρομη από την κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., με τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».