ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα που σοκάρει: Οι λιμουζίνες των επισήμων περνούν μπροστά από άστεγο στην οδό Ερμού

Είναι ένα στιγμιότυπο που σοκάρει. Λιμουζίνες των επισήμων, φεύγουν από την Μητρόπολη, όπου μόλις έχει τελεστεί η λειτουργία για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και περνούν μπροστά από έναν άστεγο που κοιμάται.

Στην οδό Ερμού… Την φωτογραφία την τράβηξε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Διομήδης Σπινέλλης, που το 2009-2011 ήταν Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών, και την ανέβασε twitter.

Οπως έγραψε «Λιμουζίνες των επισήμων περνάν μπροστά από άστεγο στην οδό Ερμού, μετά τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας που τελέστηκε σήμερα στη Μητρόπολη προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου παρουσία του ΠτΔ Π. Παυλόπουλου, του υπΕξ Γ. Κατρούγκαλου & εκπρόσωπων της δημοτικής αρχής».

Οπως έγραψε άλλος χρήστης του twitter που αναδημοσίευσε το φωτογραφικό στιγμιότυπο:

«Το περίεργο είναι οτι τα αυτοκίνητα κινουνται κανονικά, κανένα δεν σταματά να κοιτάξουν οι επιβαίνοντες τον άνθρωπο στο πεζοδρόμιο, Ο άστεγος στο πεζοδρόμιο δεν ξενίζει… είναι η νέα κανονικότητα..»

Το tweet του Διομήδη Σπινέλλη οπου αντιπαραβάλει το στιγμιότυπο με τον άστεγο και την φωτογραφία από την λειτουργία στην Μητρόπολη με τους επισήμους.

iefimerida.gr