ΚΡΗΤΗ

Εικόνες “Αποκάλυψης” στους Λάκκους

Κρήτη | 28.02.19  18:02
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
64Shares

Το χωριό είναι χωρίς ρεύμα για τρεις και πλέον ημέρες, ενώ το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και για την ύδρευση.

Εικόνες καταστροφής που πάντως για την ώρα δεν μπορούν να εκτιμηθούν, αποτυπώνονται στο χωριό των Λάκκων του Δήμου Πλατανιά με την θεομηνία να έχει αφήσει τεράστιες “πληγές” στο χωριό.

Οι φωτογραφίες του zarpanews.gr καταγράφουν το μέγεθος του προβλήματος, με σπίτια να έχουν καταρρεύσει και την καθίζηση να απειλεί ξεκάθαρα όλον τον οικισμό.

Οι καταπτώσεις βράχων και η μετατόπιση του ορεινού όγκου έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση του χωριού, με τους δρόμους να έχουν παρουσιάσει μεγάλα ρήγματα ενώ η καθίζηση συνεχίζει να προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Εικόνες “Αποκάλυψης” στους Λάκκους
Εικόνες “Αποκάλυψης” στους Λάκκους

Γειτονιές – οικισμοί επίσης είναι αποκομμένοι από το υπόλοιπο χωριό καθώς σε ορισμένα σημεία η πρόσβαση είτε δεν είναι εφικτή, είτε γίνεται με μεγάλη δυσκολία και κίνδυνο.

Ουδείς πάντως δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, ενώ ο φόβος των κατοίκων είναι έντονος καθώς μια νέα βροχόπτωση ίσως να προκαλέσει προβλήματα που θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Αξίζει να τονισθεί πως το χωριό είναι χωρίς ρεύμα για τρείς και πλέον ημέρες, ενώ το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και για την ύδρευση.

Εικόνες “Αποκάλυψης” στους Λάκκους