ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες φρίκης από τη Συρία: Ο Ερντογάν χτυπάει Χριστιανούς και Κούρδους Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις θανάτου του τουρκικού στρατού – Μαζικές εκκενώσεις από τους κατοίκους της περιοχής

Εικόνες φρίκης, με βομβαρδισμένα σπίτια και άμαχους ματωμένους να μεταφέρονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια από τις πρώτες κιόλας ώρες της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Μία εισβολή που είναι η δεύτερη στη συριακή επικράτεια και στόχο έχει, όπως αποδεικνύεται και από τα γεγονότα, να εξαφανίσει τους Κούρδους στην περιοχή, καθώς και να πλήξει τις χριστιανικές κοινότητες, οι οποίες είναι αρκετά αναπτυγμένες στη Βόρεια Συρία.

Η Τουρκία, όντας η μοναδική χώρα στον πλανήτη που αυτή τη στιγμή έχει στρατό εισβολής σε δύο χώρες (Κύπρο, Συρία), εξακολουθεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, παρ’ ότι παραβιάζει τους βασικούς κανόνες, με το πρόσχημα της ασφάλειάς της.

Οι εικόνες που έρχονται από τη Συρία είναι συγκλονιστικές, ενώ οι μάχες του τουρκικού στρατού με τα κουρδικά στρατεύματα μαίνονται. Η αντίδραση των αραβικών κρατών είναι έντονη, ενώ αναμένεται -και έχει μεγάλη σημασία- η αντίδραση της Ρωσίας και του Ιράν, δυνάμεις με τις οποίες έδειχνε να συνεργάζεται το προηγούμενο διάστημα η Άγκυρα.

Η επέλαση των Τούρκων στη Βόρεια Συρία, με επίσημη δικαιολογία την επέκταση της ζώνης ασφαλείας στα τουρκικά σύνορα, ξεκίνησε ουσιαστικά το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο σε πιο μαζική μορφή εξελίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Ο πρώτος απολογισμός δίνει τουλάχιστον 15 νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλοί άμαχοι, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

Δείτε τις εικόνες από τη φρίκη που έχουν ήδη προκαλέσει τα τουρκικά στρατεύματα στις κουρδικές και χριστιανικές περιοχές της Βόρειας Συρίας…

syria5
syria6
syria7
syria8
syria1
syria2
syria3
syria4
syria9
syria10
syria11
syria12
syria13
syria14

NORTH PRESS AGENCY@NPA_SY

A civilian killed (Kurdish), two injured (Christian civilians) in al-Basheriyah, in the Turkish indiscriminate bombardment on civilian neighborhoods of the city of .
Northeastern

Ενσωματωμένο βίντεο

280 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Clarissa Ward

@clarissaward

On the outskirts of earlier following Turkish bombardment of the town. We are the only US network here in .

Ενσωματωμένο βίντεο

3.829 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Coordination & Military Ops Center – SDF

@cmoc_sdf

Video from Bisheriya Neighborhood of city shows the people’s dead body and burning houses according to Turkish air strikes.@UN @RichardEngel @realDonaldTrump @rabrowne75 @LindseyGrahamSC

Ενσωματωμένο βίντεο

639 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Coordination & Military Ops Center – SDF

@cmoc_sdf

city in NE during the Turkish air striks.

Ενσωματωμένο βίντεο

745 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Coordination & Military Ops Center – SDF

@cmoc_sdf

In and 16 positions In Qamisli and Derik & Sarekaniye struck until now.

197 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό