ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για την επιχείρηση στα Εξάρχεια: «Ζητήσαμε βοήθεια από το Α/Τ Εξαρχείων και μας είπαν ότι δεν έχουν άτομα»!

 

Πρωτοφανή πράγματα καταγγέλλει ο Εισαγγελέας που ήταν παρών στην επιχείρηση-φριάσκο του λιμενικού στα Εξάρχεια στις 4 Απριλίου για την σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΣΚΑΙ η ομάδα του λιμενικού με την εμφάνιση των ενόπλων κουκουλοφόρων ζήτησε ενίσχυση από το ΑΤ Εξαρχείων αλλά εκείνοι τους είπαν ατάραχοι ότι… κωλύονται λόγω έλλειψης ατόμων!

Με άλλα λόγια ένα τμήμα δυνάμεων ασφαλείας του κράτους, είχε παγιδευθεί από ένοπλους όχι στην Καμπούλ ή τη Βαγδάτη, αλλά στην Αθήνα και το τοπικό Α/Τ αντί να σπεύσει σε βοήθεια τους είπε ότι δεν γίνεται γιατί αστυνομικούς καθώς απασχολούνταν αλλού!

Που; Ουδείς γνωρίζει. Εάν αυτό δεν συνιστά πλήρη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών, τότε τι;

Σύμφωνα με την μαρτυρία εισαγγελέως η όλη παραμονή εντός της οικίας είχε διάρκεια γύρω στα 8 λεπτά.

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τουφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», φέρεται να αναφέρει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρία λιμενικού που έλαβε μέρος στην επιχείρηση, φτάνοντας στο σημείο και πριν εισέλθουν μέσα στο σπίτι, έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας και στη συνέχεια ενημέρωσαν σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Η απάντηση τους στη συνδρομή που τους ζητήθηκε φέρεται να ήταν αρνητική, λόγω έλλειψης ατόμων και ο επικεφαλής παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση.