ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για Πεδίον του Άρεως: Προκαταρκτική εξέταση για την κατάσταση ανομίας

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας τοποθετείται πλέον το Πεδίον του Άρεως, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε κίνηση πολιτών για την κατάσταση εγκατάλειψης και ανομίας που επικρατεί στο άλσος.

Με εντολή του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες σχετικά με το Πεδίον του Άρεως και αναλαμβάνει εισαγγελικός λειτουργός να ελέγξει τα όσα κοινοποιούνται στην μηνυτήρια αναφορά.

Στην προσφυγή τους στην εισαγγελία, κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το άλσος πλέον χρησιμοποιείται για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομες εκδηλώσεις -όπως συναυλίες και άλλες- αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Η κίνηση πολιτών επισυνάπτει επίσης στην αναφορά της στον εισαγγελέα, αφίσα προερχόμενη από αναρχική ομάδα, στην οποία υπάρχει φωτογραφία της ηθοποιού Μιμής Ντενίση, ενώ στο κείμενο γίνεται αναφορά και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Πατούλη.

Στην εν λόγω αφίσα, οι συντάκτες του κειμένου αποκαλούν «μία χούφτα ηλίθιους μικροαστούς» όσους διαμαρτύρονται για την κατάσταση του πάρκου, με την κίνηση πολιτών να υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα «στοχοποιούνται».

Όπως αναφέρουν δικαστικές πληροφορίες, ο κ. Ζαγοραίος έδωσε εντολή να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, για παρεμπόριο, για ανύπαρκτη καθαριότητα και παντελή έλλειψη συνθηκών υγιεινής κ.ά., και εφόσον αποδειχθούν βάσιμες, να αναζητηθούν ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και σε κάθε αρμόδιο φορέα, για ενέργειες που έχουν παραλείψει να κάνουν για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του πάρκου.