ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2019: Εκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. – Φόβοι για επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα

Έκτακτα μέτρα πρόκειται να λάβει η ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει ο φόβος για καταδρομικές επιθέσεις στα κέντρα που θα διεξάγονται οι εκλογές 2019 για το ζήτημα της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Προκειμένου, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε χθες  τηλεδιάσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, µε συµµετέχοντες όλους τους αστυνοµικούς διευθυντές της χώρας.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία κλοιού ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια της χώρας, αλλά και διπλές ζώνες περιπολιών στα περίπτερα των υποψηφίων και στα εκλογικά κέντρα, ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία παρατηρείται για τα εκλογικά κέντρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

«Αυτοψία» του αρχηγού στο κέντρο της Αθήνας ενόψει εκλογών
Ο αρχηγός του Σώματος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά «αυτοψία» χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας και πέρασε σχεδόν απ’ όλα τα εκλογικά περίπτερα των υποψηφίων.

Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα επιχειρησιακά αντανακλαστικά των αστυνομικών δυνάμεων στις καταδρομικές επιθέσεις. Μάλιστα η ΕΔΕ που διατάχθηκε για την πλημμελή αντίδραση στην επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ανατέθηκε σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση τους αρμόδιους αξιωματικούς.

Στο «µικροσκόπιο» πρόκειται να µπει έγγραφο της κρατικής ασφάλειας που προειδοποιούσε για χτύπημα στο Κοινοβούλιο, όπως και ανάλογο έγγραφο που είχε συνταχθεί από τον φρούραρχο της Βουλής. Το ερώτηµα είναι γιατί οι δύο προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν υπόψη.