ΚΡΗΤΗ

Εκτός κινδύνου το ιστορικό ξενοδοχείο της Κρήτης!

Ως λυτρωτική για την ιδιοκτήτρια εταιρεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου για την τύχη του ιστορικού ξενοδοχείου Ανθούσα, στη Σταλίδα.

Είναι μία υπόθεση στην οποία είχε αναφερθεί εκτενώς το Cretalive τον Φεβρουάριο οπότε και πιστωτικό ίδρυμα υπέβαλε αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου για υπαγωγή της επιχείρησης σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Το δικαστήριο εξέδωσε απορριπτική απόφαση και έτσι η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα εξακολουθήσει να έχει τον έλεγχο.

Είναι σημαντικό ότι είναι η πρώτη απορριπτική απόφαση που εκδίδεται πανελλαδικά και αυτό ευλόγως προκαλεί γενικότερο ενδιαφέρον σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Για γενναία απόφαση κάνει λόγο ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, κ. Χαράλαμπος Δαμιανάκης, ο οποίος σε σχετική του δήλωση ανέφερε:

«Είναι μία μεγάλη μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και για τις κάθε είδους ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κάθε είδους αντισυμβατικές πρακτικές από τις τράπεζες με τα λεγόμενα “κόκκινα” δάνεια. Συγκεκριμένα επί αιτήσεως τράπεζας ενάντια στην εντολέα μου Ανθούσα Χοτέλς ΑΕ, με την οποία ζητούσε να τεθεί υπό ειδική διαχείριση η επιχείρηση και να εκποιηθεί το ενεργητικό της (2 ξενοδοχειακές μονάδες), με πλειστηριασμό αντί πινακίου φακής, εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου απόφαση με την οποία απορρίπτεται η αίτηση. Η εν λόγω απόφαση έκρινε ότι η συμπεριφορά της τραπέζης να απορρίπτει συνεχώς και αδιαλείπτως κάθε πρόταση που της έκανε η εντολέας μου για ρύθμιση του δανεισμού της, ήταν καταχρηστική και αδικοπρακτική κι έπρεπε να προσπαθήσει να λύσει μία κατάσταση η οποία είχε δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κατάστασης του χώρας μας και όχι να προσπαθεί να την υποβάλλει σε πτώχευση και σε μία εκκαθάριση εν λειτουργία. Ήταν μια γενναία απόφαση από μία δικαστή που τιμά το δικαστικό κλάδο και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες, οι οποίες εντέλει δεν είναι ούτε ανίκητες ούτε παντοδύναμες».

cretalive.