ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Νέο σχέδιο αντιμετώπισης των αναρχικών συλλογικοτήτων

Ενισχύθηκαν τα κλιμάκια που βγαίνουν στο «πεζοδρόμιο» σε μια προσπάθεια να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση και να περιορίσουν τη δράση τους

Καθημερινές «προληπτικές» προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα και των μπαχαλάκηδων, πιέσεις για συγκέντρωση πληροφοριών αλλά και η δημιουργία της αίσθησης του ασφυκτικού κλοιού αποτελούν τον βασικό κορμό του νέου σχεδίου αντιμετώπισης των αναρχικών συλλογικοτήτων που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται από την Κρατική Ασφάλεια. Ένα σχέδιο που έχει ορίζοντα τον Δεκέμβριο και για το λόγο αυτό, ενισχύθηκαν τα κλιμάκια που βγαίνουν στο «πεζοδρόμιο» σε μια προσπάθεια να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση και να περιορίσουν τη δράση τους. Μια αλλαγή στάσης που έχει αντιληφθεί και ο Ρουβίκωνας με ένα από τα ηγετικά του μέλη να καυτηριάζει με ανάρτηση στο Facebook όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την αλλαγή δόγματος.

«Προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα: μερικές όχι και τόσο νέες τακτικές από την ασφάλεια. Λίγες μέρες πριν νεαρός σύντροφός μας προσήχθη κοντά στη στάση λεωφορείου στην γειτονιά του και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ. Δεν είχε προηγηθεί κανένα περιστατικό που να αφορούσε εμάς ή να είχε αστυνομικό ενδιαφέρον. Ο σύντροφος βρέθηκε στην γενική ασφάλεια όπου για αρκετή ώρα ανακρίθηκε για ζητήματα που αφορούσαν την συλλογικότητά μας. Κάπου ανάμεσα στα “είσαι μικρός και σε εκμεταλλεύονται”, “οι αρχηγοί έχουν προνόμια”, “κοίτα τη δουλειά σου γιατί θα φας το κεφάλι σου” ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες για την λειτουργία και συγκεκριμένες δράσεις της ομάδας.Λίγες μέρες μετά ο ίδιος σύντροφος προσήχθη ξανά με τον ίδιο τρόπο, πάλι αναίτια, αν και αυτή την φορά δεν επέμειναν σε “φιλικές συζητήσεις” και τον άφησαν να φύγει γρήγορα. Παράλληλα προσήχθη άλλος σύντροφός μας, από την “κατηγορία” των “παλιών” που κι αυτός σύντομα αφέθηκε ελεύθερος. Σήμερα το απόγευμα πάλι άλλα τρία μέλη μας τραβήχτηκαν με τον ίδιο τρόπο για να αφεθούν και πάλι μετά από λίγο ελεύθερα. Οι τακτικές παράτυπης πίεσης και παρενόχλησης απο την μεριά της καταστολής προς αγωνιζόμενες δυνάμεις είναι ίδιες εδώ και άπειρα χρόνια. Από την μία παρενοχλούν φορτικά όσους θεωρούν “ηγέτες” και από την άλλη πιέζουν μέλη νεαρής ηλικίας με σκοπό τον φόβο ή την συλλογή πληροφοριών. Πράγματι αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική τακτική εκφοβισμού όταν μιλάμε για οργανώσεις με ιεραρχία που στην μια άκρη έχει τους αρχηγούς και στην άλλη νεαρά αδαή μέλη που δεν καταλαβαίνουν και πολλά. Όταν όμως απευθύνεται σε αναρχικούς και τις οργανώσεις τους δεν είναι τίποτα άλλο από μικροπρεπή και εκδικητική ταλαιπωρία κάποιων ατόμων”

Νέα στοιχεία για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες νέα στοιχεία συγκέντρωσε η Κρατική Ασφάλεια σχετικά με την επίθεση της προπερασμένης Δευτέρας στο Α.Τ Ομόνοιας. Συγκεκριμένα, μέλη τριών διαφορετικών ομάδων μπαχαλάκηδων ενώθηκαν προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτή τη μεγάλη καταδρομικού τύπου επιχείρηση “βομβαρδισμού” με μολότοφ του Α.Τ. Παράλληλα, μέσα από τις κάμερες καταστημάτων της περιοχής και διαχείρισης κυκλοφορίας οι αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο των δραστών ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με την ταυτοποίηση τους όπως χαρακτηριστικά λένε υπάρχει ακόμα δρόμος. Και αυτό γιατί, οι δράστες είχαν καμουφλάρει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και γάντια με αποτέλεσμα να αναζητούν την άκρη του νήματος στους σωματότυπους και το modus operandi.