ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Προβληματίζουν οι 21 καταδρομικές επιθέσεις – Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση νέων χτυπημάτων

Οι 21 καταδρομικές επιθέσεις χθες τα ξημερώματα απο αντιεξουσιαστές σε όλη την Αθήνα, προβληματίζουν τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ καθώς εκτιμούν οτι το μπλοκάρισμα των κινήσεων τους στα Εξάρχεια αναγκάζει τις ομάδες να κινηθούν περιφερειακά. Να μετατοπίσουν δηλαδή τις ενέργειες τους εκτός κέντρου διευρύνοντας το πεδίο δράσης.

Το γεγονός οτι επιλέγουν «εύκολους» στόχους που δεν φυλάσσονται και όχι για παραδειγμα αστυνομικά τμήματα ή υπηρεσίες δημιουργεί ενα επιπρόσθετο πρόβλημα στην Αστυνομία που απο τη μια δεν μπορεί να προβλέψει τα σημεία – στόχους των κουκουλοφόρων και απο την άλλη να τοποθετούνται διμοιρίες ΜΑΤ σε όλη την Αττική.

Έτσι, σε πρώτη φάση, για να αντιμετωπίσουν πιθανές νέες επιθέσεις, θα αυξήσουν τις περιπολίες, θα επικεντρωθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και σουπερ μάρκετ που εκτιμούν  οτι θα αποτελέσουν στόχους, ενώ θα ενεργοποιήσουν το δίκτυο πληροφοριών, έτσι ώστε να χαρτογραφήσουν τις ομάδες που σχεδιάζουν καταδρομικά χτυπήματα.

Παράλληλα, ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ  ανέλαβε να εξιχνιάσει τα 21 χτυπήματα και να εντοπίσει τους δράστες σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τον επιχειρησιακό τους βραχιονα.