ΚΡΗΤΗ

Ελεύθερη η μετακίνηση προς την Κρήτη την ερχόμενη εβδομάδα;

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης – Σημαντική ημερομηνία χαρακτήρισε την 18η Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιορισμών μετακίνησης προς την Κρήτη, και άλλα δύο μεγάλα νησιά της χώρας, καθώς παρουσιάζουν χαμηλό ιικό φορτίο όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τη Δευτέρα, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απελευθερώσει νωρίτερα τις μετακινήσεις στην Κρήτη, εξετάζοντας σχετικές εισηγήσεις

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας είχε χαρακτηρίσει “ιδιαίτερα σημαντική” ημερομηνία την 18η Μαΐου, καθώς δεν αποκλείεται μαζί με την απελευθέρωση των μετακινήσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα να “ανοίξει” η ελεύθερη πρόσβαση προς την Κρήτη, όπως επίσης τη Ρόδο και την Κέρκυρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισημάνει ότι σχετική εισήγηση θα γίνει από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γεγονός που σημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί επίσημα η ελεύθερη, χωρίς περιορισμούς, ακτοπλοϊκή μετακίνηση προς την Κρήτη.

Η άρση του αποκλεισμού βασίζεται κυρίως στο ότι το νησί διαθέτει ικανές υγειονομικές υποδομές για κάθε ενδεχόμενο, και θα μπορεί να λειτουργήσει ως περιοχή – πιλότος για την άμεση αποκλιμάκωση των περιορισμών.

cretalive.