ΚΡΗΤΗ

Ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι δύο αλλοδαποί που φέρεται να βίασαν τουρίστρια στο Ρέθυμνο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από Ανακριτή και Εισαγγελέα οι δύο αλλοδαποί που φέρεται να βίασαν αλλοδαπή τουρίστρια στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου.

Σημεία-κλειδιά στη σύλληψη των δύο δραστών, στάθηκαν αφενός η καταγραφή των αποτρόπαιων πράξεων σε κινητό τηλέφωνο, όπως και το… κλείσιμο ενός ραντεβού από τον 20χρονο Αλβανό με την 23χρονη Φινλανδή τουρίστρια μέσω κοινωνικού μέσου δικτύωσης.

Αμφότεροι πάντως οι αλλοδαποί, ισχυρίζονται ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση της νεαρής γυναίκας η οποία ωστόσο εμμένει στο ότι υπέστη βιασμό.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται την περασμένη Κυριακή, πρωινές ώρες, όταν η τοπική αστυνομία ενημέρωσε το λιμενικό, ότι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται μια 23χρονη τουρίστρια από την Φινλανδία η οποία καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού στο εμπορικό λιμάνι.

Αμέσως η συνεργασία αστυνομίας και λιμενικού απέδωσε καρπούς, αφού μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και βιντεοσκοπικού υλικού, έφθασαν στα ίχνη των δύο αλλοδαπών που φέρεται να βίασαν την 23χρονη, μάλιστα το ραντεβού που έκλεισε ο 20χρονος Αλβανός με την 23χρονη Φινλανδή, στάθηκε η αφορμή για να συλλάβουν τον 20χρονο και λίγο αργότερα και τον φερόμενο ως συνεργό του.

Εν τω μεταξύ σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου, μια περιοχή που έχει αποκλειστεί από τους αλιείς και το κοινό για λόγους ασφαλείας, όπως και διαθέτει κλειστά κυκλώματα καταγραφής και υποδομές ασφαλείας, ανάλογες αεροδρομίου, ωστόσο ο αποκλεισμός αυτός και η ιδιότυπη αυτή “ερημοποίηση”, μάλλον πως αφήνουν χώρο για επικίνδυνες και παράνομες δραστηριότητες.

neakriti.gr