ΚΡΗΤΗ

Ελπίδες… κίνησης στην πασχαλινή αγορά

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ

Τις ελπίδες σε… νονούς και δώρα της τελευταίας στιγμής έχουν εναποθέσει οι καταστηματάρχες, αφού οι αναγκαίες ανάσες ρευστότητας είναι δύσκολες.

Η χθεσινή ημέρα, κατά την οποία καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά, λειτούργησε περισσότερο «διερευνητικά» για τους καταναλωτές και λιγότερο ευνόησε αγορές.

Ούτως ή άλλως όμως, με βάση την κίνηση που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια σε περιόδους κρίσεις, οι καταναλωτές προβλέπεται και φέτος να αξιοποιήσουν για αγορές τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, συνδυάζοντας την ανάπαυλα που έχουν αρκετοί με την αγορά του κρέατος και των απαραίτητων πασχαλινών τροφίμων για το γιορτινό τραπέζι.

Πλέον θεωρείται δεδομένη η υποτονική κίνηση για το Πάσχα, με τις περισσότερες καταναλώσεις να αφορούν στα περισσότερα παιδικά είδη και λαμπάδες που πηγαίνουν ως δώρα στα βαφτιστήρια οι νονοί.

Το διευρυμένο ωράριο, με το οποίο λειτουργούν τα καταστήματα από σήμερα, ενδέχεται να αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους καταναλωτές που εργάζονται αρκετές ώρες την ημέρα, ωστόσο δεν προβλέπεται να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα κατανάλωσης.

Ως πιθανότερο είναι το σενάριο ήπιων καταναλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με κορύφωσή τους τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι τοπικές επιχειρήσεις παρέχουν πλήθος προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, σε μια προσπάθειά τους να βοηθήσουν τόσο τους καταναλωτές όσο όμως και την κατανάλωση.

Οι επιχειρήσεις έχουν «φορέσει τα γιορτινά τους», ενώ υπάρχει μια σχετική κατανόηση των δυνατοτήτων που έχουν οι καταναλωτές και εναρμόνιση με τα δεδομένα της εποχής.

Το ωράριο

Με μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κανονική λειτουργία τους θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ειδικότερα, σήμερα, αύριο και τη Μεγάλη Τετάρτη, το ωράριο των καταστημάτων θα είναι «σπαστό», ενώ με συνεχόμενο ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τν Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μεγάλη Δευτέρα: 9.00-14.00 και 17.00-21.00
  • Μεγάλη Τρίτη: 9.00-14.00 και 17.00-21.00
  • Μεγάλη Τετάρτη: 9.00-14.00 και 17.00-21.00
  • Μεγάλη Πέμπτη: 9.00-21.00
  • Μεγάλη Παρασκευή: 12.00-18.00
  • Μεγάλο Σάββατο: 9.00-15.00
  • Κυριακή Πάσχα: Κλειστά
  • Δευτέρα Πάσχα: Κλειστά