ΚΡΗΤΗ

ΕΛ.ΑΣ: «Μάζευε αδέσποτα, για να τα πουλήσει»

Καταπέλτης είναι η ανακοίνωση της Αστυνομίας σε σχέση με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών. Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης που έγινε μετά από έγγραφη καταγγελία της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου, συνελήφθη ένας 66χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να συνεχιστεί η προανάκριση για την υπόθεση.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται: «Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 66χρονος, διότι είχε προβεί στη λειτουργία παράνομου ενδιαιτήματος-καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στερούμενος σχετικής άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, ο 66χρονος περιέθαλπε μεγάλο αριθμό ζώων, με απώτερο σκοπό την πώλησή τους σε υπηκόους ξένων χωρών.

Επιπλέον στον 66χρονο επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηρακλείου και την Επιθεώρηση Εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου.

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου».

Για την υπόθεση υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για εμπορία εκατοντάδων σκυλιών και γατιών στο εξωτερικό. Μιλούν ουσιαστικά για μία «βιομηχανία» που έχει στηθεί στο όνομα της ζωοφιλίας σε ολόκληρη την Κρήτη, από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία.

Καταγγελίες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και σε σχέση με τον Δήμο Χερσονήσου, ο οποίος είχε στενή συνεργασία με το εν λόγω καταφύγιο. Τι ακριβώς συνέβαινε εκεί; Το ζήτημα είναι τι θα απογίνουν τα περίπου 170 ζώα που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου. Ποιος θα αναλάβει την περίθαλψή τους και ποια θα είναι η τύχη τους;

patris.gr