ΚΡΗΤΗ

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Πρόγραμμα εκπτώσεων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Την ενεργοποίηση εκ νέου του προγράμματος «Συμμετέχω» ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 με παροχή εκπτώσεων σε ανέργους αρχικά και αργότερα σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ και φοιτητές. Στόχος του είναι η παροχή καλύτερης τιμής από τοπικές επιχειρήσεις σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πραγματικά ανάγκη με την παροχή εκπτώσεων στις παραπάνω κοινωνικές ομάδες. Την περίοδο 2010-2014 που υλοποιήθηκε η δράση συμμετείχαν τουλάχιστον 60 επιχειρήσεις στα Χανιά».

Για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
Η εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Χανίων αποφασίστηκε, ώστε να δοθεί ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και ένα επιπλέον κίνητρο να προτιμήσουν οι καταναλωτές τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

«Στο πρόγραμμα αυτό δεν θα συμμετέχουν μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες και πολυεθνικές. Για να συμμετάσχει κάποιος θα πρέπει να είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και να είναι ταμειακώς εντάξει μέχρι και το προηγούμενο έτος της έναρξης δηλαδή το 2018» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με επιχειρήσεις που απασχολούνται στον κλάδο του εμπορίου αρχικά (ένδυση-υπόδηση-αξεσουάρ) και αργότερα ίσως επεκταθεί και σε άλλους κλάδους σε συνεργασία με άλλα σωματεία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θα αναλάβει όλο το κόστος προβολής του συγκεκριμένου εγχειρήματος με δελτία τύπου, ανακοινώσεις και αφίσες που θα παραδοθούν σε όλες τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν. Οι αφίσες θα αναρτηθούν σε εμφανές σημείο των καταστημάτων που συμμετέχουν και θα αναφέρουν το ποσοστό της έκπτωσης που παρέχουν. Επίσης στο website του συλλόγου (www.esx.gr) θα υπάρχει ειδική ενότητα με τον αριθμό των επιχειρήσεων του «Συμμετέχω», καθώς και με το ποσοστό της έκπτωσης.