ΕΛΛΑΔΑ

Ενωτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Θα δουλέψουμε σκληρά και για όλους

 

«Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Ενωτικός και αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να γυρίσει σελίδα η χώρα, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκινημένος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι απλά η έκφραση μιας ανάγκης να κλείσει ένας κύκλος αλλά η ανάδειξη της πίστης ενός λαού στις δυνάμεις του και στις δυνατότητα να πάρει τις τύχες στα χέρια του.

«Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Ελληνες και θα το κάνουμε πράξη», είπε και ευχαρίστησε τους «αγωνιστές της παράταξης που δεν το έβαλαν κάτω», αλλά και τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη Ν.Δ. για πρώτη φορά. «Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, το αναλαμβάνω με απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης της χώρας», σημείωσε.

«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης:

«Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Εχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ηταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ειδική αναφορά στους Ελληνες του εξωτερικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Ελληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουν με τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου. Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. Εχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μία νέα ημέρα για την πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους που είχαν «πλημμυρίσει» την οδό Πειραιώς. Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Ν.Δ. ήταν από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του Μαρέβα και τα τρία παιδιά τους.
Μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα άρχισαν να φτάνουν φίλοι του κόμματος και στελέχη της Ν.Δ. προκειμένου να συγχαρούν το νέο πρωθυπουργό. Από τους πρώτους που έφτασαν στην Πειραιώς ήταν ο Γιώργος Πατούλης και η Ολγα Κεφαλογιάννη.

«Ζήτησα ισχυρή εντολή, μου την προσφέρατε, δεν θα σας διαψεύσω», τόνισε και δεσμεύθηκε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων και σκληρή δουλειά που θα αλλάξει τη χώρα. Τη χώρα που, όπως ανέφερε, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πολλοί Ελληνες. Είμαι εδώ για όλους», συμπλήρωσε.